Nyhed
12. feb. 2017 | 12:48

McConaughey bliver strandbums i Korine-film

Foto | Richard Foreman Jr.
Matthew McConaughey var i mange år kendt for komedier af tvivlsom kvalitet – som Surfer, Dude – men så tog karrieren en drejning, og i 2014 vandt han en Oscar for Dallas Buyers Club.

Spring Breakers-instruktøren Harmony Korine laver komedie om en stenet rebel, som skal spilles af Matthew McConaughey.

Af Jeppe Mørch

Udadtil handler en filmfestival om kunst. Men i kulisserne knokler branchens købmænd for at afsætte nye projekter og rettigheder.

Derfor siver det også med nyheder fra dette års Berlinale.

Lars von Trier og Zentropa har skabt opmærksomhed om seriemorder-filmen The House That Jack Built med et billede, hvor den danske instruktør leger manden med leen i en hyldest af Carl Th. Dreyers Vampyr.

Og fra Berlin er der også nyt fra en anden dogme-instruktør. Amerikanske Harmony Korine, der i 1999 instruerede dogmefilmen Julien Donkey-Boy, skal lave en komedie om en rebelsk, men elskelig stener med navnet Moondog.

Og det er ingen ringere end Matthew McConaughey, som skal spille Moondog i filmen, der har titlen The Beach Bum.

Hip hop-hævndrama udsættes
Thorsten Schumacher fra selskabet Rocket Science står for at sælge rettighederne på filmfestivalen, og han har beskrevet projektet til Variety:

”McConaugheys Moondog-karakter er ren karisma – en naturkraft og en kompromisløs maverick fuld af gåpåmod over for livet og alt det, livet udsætter ham for.”

Harmony Korine brød igennem i 1995 som manuskriptforfatter på Larry Clarks Kids. Siden har han selv skrevet og instrueret film som Gummo, Mister Lonely og Spring Breakers.

Det har længe været planen, at Korines næste værk skulle blive hip hop-hævndramaet The Trap. Her var så store navne som Al Pacino, James Franco, Benicio Del Toro og Idris Elba sat på rollelisten.

Men med offentliggørelsen af Matthew McConaughey som strandbums ser det ud til, at The Trap er udsat på ubestemt tid.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko