Nyhed
11. apr. 2022 | 15:44

Hemmelig film om Tove Ditlevsen på vej

Foto | Thomas Petri
I teaterstykket Toves værelse spiller Lars Brygmann og Paprika Steen henholdsvis chefredaktøren Victor Andreasen og forfatteren Tove Ditlevsen, der var gift fra 1951 til 1973.

Paprika Steen og Lars Brygmann gentager deres roller som Tove Ditlevsen og hendes fjerde ægtemand i filmatisering af rost teaterstykke, som Oscar-nomineret instruktør overfører til det store lærred.

Af Nicki Bruun

Det vrimler for tiden med film og serier om den danske forfatter Karen Blixen.

Sidste år kunne Bille Augusts Pagten med Birthe Neumann som forfatteren ses i biografen, og for nylig fik en dansk serie med Connie Nielsen i hovedrollen som Blixen verdenspremiere på den franske tv-festival CannesSeries.

Men også Tove Ditlevsen – forfatteren bag perler som Barndommens gade og Blinkende lygter – er der øjensynligt en film på vej om. Det er dog et noget hemmeligholdt projekt, som der ikke florerer mange oplysninger om.

På hjemmesiden kino.dk – hvor man kan læse om kommende film i danske biografer – står der, at dramaet Toves værelse får premiere den 24. november.

Her står desuden, at Paprika Steen og Lars Brygmann gentager deres roller fra teaterstykket af samme navn, hvor de spillede henholdsvis Tove Ditlevsen og hendes fjerde ægtemand, Ekstra Bladets tidligere chefredaktør Victor Andreasen.

Stykket handlede om deres turbulente forhold og fik enorme anmelderroser først ved premieren i 2016 og igen tre år senere, da stykket blev genopført på Folketeatret.

På kino.dk står Martin Zandvliet krediteret som instruktør, mens man andre steder på internettet kan læse, at filmen har fotografen Camilla Hjelm bag kameraet.

Hun debuterede i 2002 som instruktør sammen med Martin Zandvliet med dokumentaren Angels of Brooklyn, og siden har hun blandt andet fotograferet hans Oscar-nominerede krigsfilm Under sandet.

Tavshed om projektet
Paprika Steen er selv på vej med en anden film som instruktør. Den stjernespækkede komedie Fædre og mødre har Lars Brygmann på rollelisten blandt skuespillere som Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann.

Filmen er skrevet af dramatikeren Jakob Weis, der også stod bag manuskriptet til instruktørens populære familiedrama Den tid på året.

Jakob Weis skrev desuden teaterstykket Toves værelse, så der er adskillige overlap mellem de forskellige projekter.

Normalt vil en stjernespækket filmatisering af den kaliber blive annonceret efter alle kunstens regler, så på grund af hemmeligholdelsen er det ikke til at sige, om premieredatoen på kino.dk skal stå til troende.

Ekko har forsøgt at kontakte Martin Zandvliet, som dog ikke er vendt tilbage på vores henvendelse. Frederik Honoré, distributionschef i Nordisk Film, bekræfter projektet, men det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer.

Erfaring med teatret
Martin Zandvliet var senest aktuel sidste år med den nyeste film i Afdeling Q-serien, Marco Effekten.

Her overtog Ulrich Thomsen rollen som Carl Mørck fra Nikolaj Lie Kaas, men filmen blev med omkring 225.000 solgte billetter en kommerciel skuffelse sammenlignet med de storsælgende forgængere.

Det er uvist, hvem der skal instruere den næste film i serien, Den grænseløse, som forventes at få premiere 5. oktober 2023.

Martin Zandvliet har stor erfaring med film, hvor teatret spiller en central rolle. Han spillefilmdebuterede i 2009 med Applaus, hvor Paprika Steen har rollen som en skuespiller, der efter en afvænning prøver at få sit liv tilbage på rette spor.

Dernæst lavede instruktøren den anmelderroste Dirch, hvor Nikolaj Lie Kaas spiller Dirch Passer, der prøver at slippe af med sit image som spøgefugl og blive taget alvorligt på teatret.

Trailer: Teaterstykket Toves værelse på Folketeatret

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko