Viborg Animation Festival 2021
28. sep. 2021 | 12:46

Hjemme hos en bøddel

Foto | Late Love Production
The Hangman at Home sætter animerede billeder på et næsten 100 år gammelt digt og lukker publikum ind i en verden, hvor bødlen holder fyraften.

Træd ind i et digt og oplev virtual reality-filmen The Hangman at Home, når Venedig-vinderen får Danmarks-premiere på Viborg Animation Festival.

Af Esben Skaalum

”Hvad tænker bødlen på, når han om aftenen går hjem fra arbejde?”

Sådan lyder de første linjer i Carl Sandburgs digt The Hangman at Home fra 1922. Næsten 100 år senere optræder digtet i sin helhed i Michelle og Uri Kranots virtual reality-film af samme navn.

Filmen får Danmarks-premiere onsdag den 29. september kl. 17.30 i Viborgs biograf Fotorama.

Arrangementet er en del af Viborg Animation Festival, der blev skudt i gang i går og kører ugen ud.

The Hangman at Home vandt sidste år en pris på den førende Venedig-festival, og nu kan den endelig opleves herhjemme. Filmskaberne sejrede i kategorien ”Best VR Immersive Work”, som kan oversættes til noget i retning af mest opslugende VR-værk.

Michelle og Uri Kranot er ægtefæller og begge født i Israel. De har tidligere ledet ANIDOX-programmet på The Animation Workshop i Viborg. Animationsskolen har også været med til at finansiere filmen.

Ved Danmarks-premieren møder ægteparret Kranot op i kød og blod for at fortælle om filmen og give de interesserede en særlig oplevelse.

Overdådig stil
The Hangman at Home er ikke en animeret dokumentar. Filmen kan bedst beskrives som et øjebliksbillede af en række intime situationer i en flok menneskers liv, hvor man med VR-brillen på pludselig er til stede som tilskuer i rummet.

Imens kan man stryge en tændstik eller gå gennem en dør ind i et nyt rum. Historien er ikke kronologisk fortalt, men elementerne fra menneskenes liv krydses på abstrakt vis.

Imens hører man Michelle Kranot læse digtet op.

Det hele er fortalt i overdådig visuel stil med rum i hver sin stærke farve og maleriske omgivelser.

Det danske VR-projekt er co-produceret på tværs af landegrænser fra Frankrig til Canada, så vi har at gøre med noget af det fremmeste i den stadig spirende genre!

Trailer: The Hangman at Home

Kommentarer

Viborg Animation Festival

Startede i 2012 med at vise animationsfilm for børn og voksne.

Danmarks største animationsfestival.

Arrangeret af uddannelsen The Animation Workshop.

Finder sted 27. september – 3. oktober

Læs mere.

© Filmmagasinet Ekko