Nyhed
31. juli 2020 | 13:06

Dansk virtual reality til Venedig

Foto | Makropol
Virtuelle udgaver af Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal kommer tæt på hinanden i det eksperimenterende værk Smagen af sult VR.

Stjernespækket virtual reality-projekt af Christoffer Boe er udtaget til Venedig-festivalen sammen med to andre danske film.

Af Nicki Bruun

Christoffer Boe har på det seneste ikke bare arbejdet på kærlighedsdramaet Smagen af sult med Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal i hovedrollerne.

Som vi for nogle måneder siden kunne afsløre, har instruktøren – der hittede med Afdeling Q-filmen Journal 64 – også været i gang med spændende eksperimenter inden for virtual reality i forbindelse med Smagen af sult.

”Vi er ved at lave noget VR, men jeg vil ikke kalde det en VR-udgave af filmen. Det er tænkt som et selvstændigt værk forbundet med filmen. Men lad os se, hvor det ender – vi er i udvikling,” skrev Christoffer Boe til Ekko i maj.

Det er nu endt sådan, at virtual reality-projektet er blevet udtaget til Venedig-festivalen, hvor den danske debutfilm Shorta desuden får verdenspremiere i en parallelkonkurrence.

Boe og co. får desuden selskab af to andre danske virtual reality-projekter, som bliver vist i Venedig: Havfolket kalder mørknet vand af Vibeke Bryld og The Hangman at Home af Uri og Michelle Kranot.

”En film er en film er en film – sådan var det engang, men heldigvis ikke mere. En film er historie, en konstruktion – en oplevelse. Nu går vi helt ind i oplevelsen og splitter det filmiske univers ad i stemninger og giver kontrollen til publikum,” udtaler Christoffer Boe i en pressemeddelelse.

”Det er fedt, at Venedig giver os mulighed for at vise det til verden. Hverken Venedig eller filmen er død – de lever i bedste velgående i nye, foruroligende og spændende tider.”

Unik fortælling
Smagen af sult VR
er instrueret af Christoffer Boe i samarbejde med David Adler, der blev uddannet på Den Danske Filmskoles animationslinje i 2014.

Projektet beskrives som ”en kalejdoskopisk rejse igennem en kvindes ægteskab, hvor publikum bestemmer, hvilke øjeblikke de vil gå ind i”.

Det handler ligesom filmen om ægteparret Carsten og Maggie (Nikolaj Coster-Waldau og Katrine Greis-Rosenthal), der i Smagen af sult kæmper for at få en Michelin-stjerne til deres restaurant.

Virtual reality-oplevelsen er produceret i samarbejdet med det innovative filmselskab Makropol, som tidligere har været på Cannes-festivalen for at vise sine eksperimenter inden for virtual reality.

”Makropol har længe udforsket, hvordan man kan overføre et filmisk univers til en såkaldt immersiv oplevelse. Sammen med Christoffer Boe og David Adler har vi formået at finde en helt unik, interaktiv fortællemekanisme, som sætter publikum i midten af historien og med garanti efterlader et stærkt fysisk minde hos dem,” siger kreativ producer og stifter af Makropol, Mads Damsbo.

”Vi tror på en fremtid, hvor filmkunsten lige så vel kan udfolde sig uden for biografens lærred, og hvor den kan inddrage publikum totalt, og med dette projekt viser vi netop det. Vi glæder os helt vildt til at vise det til det danske publikum,” udtaler Damsbo, som også var med til at grundlægge Ekko Shortlist.

Det vides endnu ikke, hvornår virtual reality-projektet vil kunne ses på dansk jord. Spillefilmen Smagen af sult får premiere i danske biografer den 25. februar 2021.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko