Nyhed
11. maj 2021 | 18:50

Dansk animationsskole blandt verdens bedste

Foto | The Animation Workshop
Unge mennesker fra hele verden kommer til animationsuddannelsen The Animation Workshop i Viborg for at lære kunsten at animere.

The Animation Workshop i Viborg er af et internationalt anerkendt magasin blevet kåret til at være en af verdens bedste animationsskoler.

Af Nicki Bruun

I den danske filmbranche er det ikke nogen hemmelighed, at The Animation Workshop i Viborg er garant for tårnhøj kvalitet.

Talenter fra animationsskolen har vundet prisen for bedste animation ved Ekko Shortlist Awards ved hele seks af prisuddelingens syv udgaver.

Også i udlandet har man opdaget, at den danske animationsskole er med helt i top på verdensplan.

På en liste af det internationalt anerkendte magasin Animation Career Review lander The Animation Workshop således på en fjerdeplads over verdens bedste animationsskoler.

Det er en flot fjer i hatten for den danske animationsuddannelse, som dermed placerer sig over en række af verdens førende skoler.

På de tre øverste pladser finder man uddannelser med hovedsæde i Frankrig, Canada og England.

Animationsskolen Gobelins i den franske hovedstad Paris indtager førstepladsen. Det er en af verdens ældste animationsuddannelser, der blev oprettet i 1964.

På andenpladsen kommer det canadiske universitet Sheridan, mens det engelske universitet i Bournemouth på tredjepladsen lander lige foran The Animation Workshop.

Konstant fremgang
The Animation Workshop blev grundlagt i 1988 og er dermed en af de yngste skoler på listen. På de lidt over 30 år er der blevet etableret en international animationsaktør i Viborg, som også er hjem for den årlige Viborg Animation Festival.

Og det går år for år fremad for den danske animationsskole, som er en del af VIA University College.

I 2019 blev The Animation Workshop af Animation Career Review placeret på en niendeplads over verdens bedste animationsskoler, mens det sidste år blev til en syvendeplads.

I 2020 rangerede et andet magasin, The Rookies, den danske uddannelse på en tredjeplads over de bedste skoler inden for blandt andet 2D-animation.

Ekkos anmelder gav fire stjerner i sin samlede anmeldelse af sidste års afgangsfilm og skrev, at de lovende takter ”varsler en spændende fremtid for dansk animation”. Årets årgang har samlet også fået fire stjerner i Ekko.

Elever fra The Animation Workshop har stiftet produktionsselskaber som Nørlum og Sun Creature, der har været med til at lave prisvindende spillefilm som Calamity Jane – Vestens vilde datter.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko