Nyhed
06. okt. 2022 | 11:38

Hudløs Paprika Steen i nyt Ekko

Foto | Petra Kleis
Fotografen Petra Kleis har for Ekko lavet en eksklusiv billedserie med Paprika Steen, hvor instruktøren og skuespilleren smider alle hæmninger og forlegenhed.

”Jeg har ingen dødsangst,” siger den tilbagevendende filmskaber i magasin med stort tema om Riget samt begejstrede anmeldelser af danske film og Spielbergs nye mesterværk.

Af Nicki Bruun og Claus Christensen

Paprika Steen er tilbage efter to operationer for en tumor på størrelse med et jordbær. Nu fortæller hun for første gang om den svære tid, men også om sin nye komedie Fædre & mødre.

”Jeg har ingen dødsangst. Jeg har til gengæld en frygt for at blive grim og gammel,” siger instruktøren og skuespilleren i det nye Ekko #92.

Magasinet er på gaden og kan købes i løssalg over hele landet. Bladet kan også læses digitalt via mobil, tablet eller computer.

Lige nu har vi et godt tilbud, hvor man kan tegne et årsabonnement til kun 395 kroner og vælge mellem at få enten to biografbilletter, halv pris på tolv billetter til biografklubben Filmporten eller fem lejefilm på tjenesten Blockbuster oveni.

Bestil her!

Alt om Riget
I et 33 siders stort tema kommer vi i anledning af premieren på Riget Exodus den 9. oktober hele vejen rundt om det fænomen, som Lars von Triers kultserie er.

Forfatteren Jens Blendstrups hylder serien, der i 90’erne ændrede hans liv. Vi aflægger i Californien visit hos Lillebror/Storebror – alias Udo Kier – besøger en bøssebar og ender i swimmingpoolen med kultskuespilleren.

Med et fyldigt billedgalleri over både gamle og nye figurer i serien klæder vi dig på til Riget Exodus, som vi også anmelder i temaet.

Desuden har vi lavet interviews med nogle af de medvirkende – Ghita Nørby, Peter Mygind, Laura Christensen og Birgitte Raaberg – der genopliver deres figurer næsten 30 år efter, at det hele startede.

Trier-eksperten Peter Schepelern ser nærmere på de dansk-svenske stridigheder, som virkelig bryder ud i lys lue i tredje sæson. Komponisten Joachim Holbek fortæller, hvordan han med munkekor og volapyk skabte titelmelodien, der står som en urokkelig monolit i serien.

Men ikke alle elsker Riget. René Fredensborg mener, at serien er filmkejserens nye klæder. ”Den ægte satire ligger i, at filmparnasset stadig tager hele projektet dybt alvorligt,” skriver han.

Refns tarotmystik
Det nye magasin byder på en lang række spændende artikler om filmens verden og meget andet.

Vi tegner et portræt af tidens hotteste skuespiller, engelske Florence Pugh, der formår at være utroligt god i den ellers ikke imponerende Don’t Worry Darling. Det nye stjerneskud er et feministisk ikon, der viser bryster på den røde løber og ikke er bange for noget som helst.

Også Nicolas Winding Refn er kompromisløs.

Instruktøren vender med Netflix-serien Copenhagen Cowboy hjem til Danmark, som han forlod efter først succes og så fiasko med Pusher. Vi undersøger hans flirten med tarotmystik og brug af filmkunsten som et spirituelt medie.

Katastrofe af en film
Det bliver også til dyk ned i verdens politiske brændpunkter.

Putin glorificerer krig, skriver Ruslands-eksperten Samuel Rachlin og viser, hvordan russiske film bevidst er blevet brugt til at mobilisere befolkningen.

Lektor i persisk forklarer, hvorfor det iranske styre har reageret så voldsomt på den danske Oscar-kandidat Holy Spider, der udfolder en autentisk historie om en seriemorder.

Mere fredeligt går det for sig i den aktuelle DR-serie Carmen Curlers, der også bygger på virkelige hændelser.

Serieskaber Mette Heeno og hovedrolleindehaver Morten Hee Andersen fortæller, hvorfor de har taget sig kreative friheder i beretningen om en dansk opfindelse og velfærdssamfundets etablering.

Vi hylder ofte vellykkede film, men i dette nummer fortæller vi den lærerige historie om thrilleren Domino, der trods instruktørlegenden Brian De Palma og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen gik ravruskende galt.

Det er en fortælling, som giver sved på panden og næsten er en film værdig!

Bedste Hollywood-debut
Ekko #92 er desuden stedet, hvor du kan tjekke ud, hvilke film du skal glæde dig mest til i den kommende tid.

I landets største anmeldelsessektion giver vi stjerner til nogle af årets mest imødesete film. Vores anmeldere er begejstrede for både Fædre & mødre, Julie & Jespers Elsker dig for tiden og Tobias Lindholms Netflix-film The Good Nurse.

”Dette kan meget vel være den bedste Hollywood-debut, vi nogensinde har set fra en dansk instruktør,” skriver vores anmelder om Lindholms seriemorderdrama med Oscar-vinderne Jessica Chastain og Eddie Redmayne i hovedrollerne.

Helt stort bliver det med Steven Spielbergs The Fabelmans og Martin McDonaghs The Banshees of Inisherin. De får begge seks stjerner og kommer i danske biografer i starten af det nye år, så der er noget at glæde sig til!

Trailer: Fædre & mødre

Kommentarer

Ekko #92

Paprika Steen er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

I et stort interview fortæller hun om tankerne bag Fædre & mødre, men også om at have været igennem to alvorlige operationer.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse bladet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko