Nyhed
05. okt. 2022 | 10:39

Will Smith tilbage efter Oscar-lussing

Foto | Apple
Slaven Peter (Will Smith) flygter fra den plantage, hvor han næsten piskes til døde, og slutter sig til den nordlige hær, som kæmper for at ophæve slaveriet under den amerikanske borgerkrig.

Den detroniserede skuespiller har rollen som berømt slave i det stort anlagte drama Emancipation, der blev lavet med håbet om at vinde Oscar-priser.

Af Nicki Bruun

Det skabte rystelser ikke bare i filmens verden, men over hele kloden, da Will Smith midt under det glamourøse Oscar-show gik på scenen og stak Chris Rock en syngende lussing.

I det nye Ekko #92, der er på gaden nu, har vi i lederen skrevet om den absurde situation, hvor det ikke lykkedes hykleriske Hollywood at tage afstand fra korporlig vold.

I den forbindelse kommer vi også omkring storfilmen Emancipation, der med Will Smith i hovedrollen stod i en svær situation. Filmen blev færdigindspillet inden Oscar-optrinnet med store forhåbninger om priser til skuespilleren.

Det fik Will Smith formentlig forpurret, så der blev spekuleret i, om selskabet bag, Apple, ville vente med at lancere filmen. Nu har distributøren dog meldt ud, at filmen efter en uge i amerikanske biografer får premiere på streamingtjenesten Apple TV+ den 9. december.

Se traileren til Emancipation nederst i artiklen!

Kamp for at ophæve slaveri
Emancipation handler om en autentisk slave, der blev kendt for et billede, hvor man ser hans ryg ødelagt af piskeslag.

Billedet kom frem i 1863 under den amerikanske borgerkrig og var med til at vise, hvor grum slaveejernes behandling af deres sorte slaver var.

I filmen flygter Will Smiths hovedperson fra sin sydstatsplantage og melder sig til hæren nordpå, der kæmper for at ophæve slaveriet.

Selv om Will Smith har fået forbud mod at deltage i Oscar-uddelingen og alle andre arrangementer afholdt af Akademiet i de næste ti år, kan han stadig blive nomineret til og potentielt vinde en Oscar.

Inden hans lussing havde Apple store forhåbninger til, at Will Smiths rolle i Emancipation kunne indbringe skuespilleren en Oscar-pris. Mediegiganten overraskede i år ved som den første streamingtjeneste at vinde prisen for bedste film med familiedramaet CODA, så Emancipation er næste bud på en Oscar-vinder.

Og selv om Will Smith næppe har den største stjerne hos Oscar-akademiet, er både han og filmen med premieredatoen i spil til nomineringer.

Der blev for nylig afholdt en lukket visning af Emancipation i Washington, D.C., hvor blandt andet repræsentanter for flere afroamerikanske interesseorganisationer var til stede.

På sociale medier har flere skrevet, at filmen og Will Smith er fremragende, så det bliver spændende at se, om de bliver kandidater til næste års Oscar-uddeling.

Trailer: Emancipation

Kommentarer

Leder om Will Smith

Det nye nummer af Ekko byder på en leder om Will Smith og hykleriet i Hollywood.

Magasinet indeholder også comeback-interview med Paprika Steen og stort tema om Riget.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse bladet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko