Nyhed
30. sep. 2022 | 15:58

Alt om Riget i nyt Ekko

Foto | Henrik Ohsten
Bodil Jørgensen, Nicolas Bro og Søren Pilmark er bare nogle af de mange skuespillere, der slår sig løs på Rigshospitalet i Lars von Triers uhyggelige og sorthumoristiske Riget Exodus.

Et stort tema i det nye magasin, der kan købes nu, kommer hele vejen rundt om Lars von Triers i spænding imødesete serie-comeback.

Af Nicki Bruun

Om en uges tid, søndag den 9. oktober, åbner porten til Riget sig igen, når Lars von Triers Riget Exodus endelig får premiere.

Vores udsendte på Venedig-festivalen, hvor tredje sæson af kultserien fik verdenspremiere, har allerede skrevet begejstret hjem om de fem afsnit, som bliver vist først på Viaplay og senere på DR.

Men selvfølgelig er vi klar med en meget større dækning af serien om det gode og det onde på Rigshospitalet.

I det nye Ekko #92, der er på gaden i udvalgte kiosker og biografer samt på vej ud til abonnenter, dykker vi med et stort tema ned i både den nye og de gamle sæsoner af Riget.

Over 30 sider kommer vi vidt omkring i det vilde univers fuld af nervepirrende gys og grotesk humor, så du er klædt på til at give dig i kast med Riget Exodus.

Og med et godt tilbud til nye abonnenter er der al mulig grund til at tegne abonnement.

Oveni et årsabonnement til kun 395 kroner kan man nemlig vælge mellem at få enten to biografbilletter, halv pris på tolv billetter til biografklubben Filmporten eller fem lejefilm på tjenesten Blockbuster.

Hjemme hos kultstjerne
I går blev den første egentlige trailer til Riget Exodus offentliggjort, og her får man en forsmag på, hvad man kan vente sig af gensynet med universet (se traileren nederst i artiklen).

Temaet i Ekko #92 byder både på en anmeldelse af den nye sæson og interviews med nogle af de medvirkende – som Ghita Nørby og Peter Mygind – der genopliver deres figurer næsten 30 år efter det hele startede.

Vi har ganske pædagogisk lavet et persongalleri, hvor man kan få et hurtigt overblik over nogle af de mange karakterer, der optræder i alle tre sæsoner.

Forfatteren Jens Blendstrup hylder Riget, fordi serien med sin mærkelighed lærte ham, at man godt må være anderledes.

Mere kritisk er journalisten René Fredensborg, der ser den ægte satire i det faktum, at filmparnasset tager Triers projekt alvorligt.

Ekkos medredaktør Peter Schepelern ser nærmere på de dansk-svenske stridigheder, som virkelig bryder ud i lys lue i Riget Exodus. Og så fortæller komponisten Joachim Holbek, hvordan han med munkekor og volapyk skabte seriens ikoniske titelmelodi, der også er med i den nye ombæring.

Endelig er vi taget hele vejen til Californien for at snakke med Triers hofskuespiller Udo Kier.

Den tyske kultstjerne endte med at tilbringe en hel dag med Ekkos journalist og fotograf. Resultatet er en eksklusiv billedserie i Kiers kunstspækkede hjem og et åbenhjertigt interview, hvor han fortæller om karrieren og især om sit nære venskab med Lars von Trier, som han har spillet både Lillebror og Storebror for.

”Jeg vidste, at jeg ville blive den første skuespiller nogensinde, der blev født på film,” siger Udo Kier om rollen i Riget.

Læs temaet om Riget og meget mere i Ekko #92!

Trailer: Riget Exodus

Kommentarer

Ekko #92

Paprika Steen er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Magasinet indeholder et stort tema om Riget.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse bladet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko