Nyhed
06. jan. 2022 | 15:30 - Opdateret 07. jan. 2022 | 13:10

Hyldest til godt arbejdsmiljø i dansk film

Foto | FILM&TVGruppen
FILM&TVGruppen har taget initiativ til Inspirationsprisen, som uddeles for første gang, når prisuddelingen Tvprisen bliver afholdt den 26. marts.

En prominent jury med førende personer fra film- og tv-branchen går sammen om at udvælge det bedste initiativ til at skabe ordentlige arbejdsforhold i den udskældte branche.

Af Nicki Bruun

FILM&TVGruppen under Dansk Journalistforbund gik i slutningen af sidste år sammen med Producentforeningen om at stifte Inspirationsprisen.

Den skal uddeles ved prisfesten Tvprisen og hylde inspirerende tiltag, der forbedrer arbejdsmiljøet i den danske tv-branche. Nu er der også fundet en jury, som skal kåre vinderen.

Juryen består af syv medlemmer anført af Pari Khadem, næstformand for FILM&TVGruppen samt initiativtager til Inspirationsprisen. Sammen med Tvprisen har hun sammensat en stærk jury bestående af førende personer fra den danske film- og tv-branche.

Den tæller blandt andre Thomas Heurlin, som sidder i Tvprisens executive udvalg og er direktør for produktionsselskabet Impact TV, der senest stod bag dokumentarserien MeToo: Sexisme bag skærmen om en krænkende kultur på TV 2.

I juryen er også Ditte Rares, som arbejder for Discovery Networks Danmark, hvor dokumentaren fik premiere. Også Thomas Breinholt, faktachef på TV 2, sidder i juryen.

De resterende tre jurymedlemmer er Merete Mortensen, stifter af produktionsselskabet Heartland TV, Mads Rahbæk, produktionschef på Pineapple Entertainment, og Sissen Leidesdorff, redaktionschef på DR.

”2021 har virkelig sat endnu en tyk streg under vigtigheden af at fokusere på det gode arbejdsmiljø i tv-branchen,” udtaler Thomas Heurlin i en pressemeddelelse.

”Vi skal derfor hylde de initiativer, som gør en forskel til stor inspiration for hele branchen. Jeg glæder mig over at være en del af Inspirationsprisens jury.”

Trygt arbejdsliv
Pari Khadem og FILM&TVGruppen stod også bag Diversitet Prisen, der blev uddelt for første gang ved Ekko Shortlist Awards 2021 i november.

Her overrakte den konservative politiker Søren Pape Poulsen prisen til lgbt+-festivalen Mix Copenhagen, der i en menneskealder har slået på tromme for mangfoldighed ved at vise film af minoriteter.

Med Inspirationsprisen er det tanken at hylde tv-branchens idéer til, hvordan man gør arbejdslivet mere trygt og godt for medarbejderne.

Det er ikke mindst aktuelt, efter flere hundrede mennesker sidste år i Ekkos spalter underskrev et åbent brev for at komme en grim arbejdskultur i den danske film- og tv-branche til livs.

”Alle virksomheder og større afdelinger i tv-branchen kan indstille tiltag, der har været med til at forbedre enten det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen,” står der i pressemeddelelsen.

”Intet tiltag er for stort eller småt – så længe det har gjort en positiv forskel for medarbejderne på arbejdspladsen.”

Ansatte, både medarbejdere og chefer, kan gratis indstille deres arbejdsplads til Inspirationsprisen frem til den 14. januar kl. 12.00.

Læs om, hvordan man indstiller, på Tvprisens hjemmeside.

Prisuddelingen skulle oprindelig have fundet sted den 29. januar, men showet er blevet rykket til 26. marts i Tivoli Congress Center.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko