Nyhed
11. feb. 2017 | 18:52

IMDb lukker brugernes debatforum

Foto | IMDb
Hver måned har IMDb mere end 250 millioner månedlige brugere, men de vil ikke længere kommunikere direkte på siden.

Negative og platte kommentarer får verdens største filmdatabase til at lukke sit brugerforum. Debatten skal fremover foregå på de sociale medier.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Verdens største filmdatabase, IMDb, har valgt at lukke det forum, hvor databasens brugere har kunnet skrive deres vurderinger og holdninger.

IMDb offentliggjorde lukningen af sit message board den 3. februar, og man effektuerer selve lukningen den 20. februar.

”Efter en grundig diskussion og undersøgelse har vi konkluderet, at IMDb’s brugerforum ikke længere giver en positiv, brugbar oplevelse for størstedelen af vores mere end 250 millioner månedlige brugere på verdensplan,” lyder begrundelsen fra IMDb.

”Beslutningen om at tage afsked med en mangeårig funktion blev først truffet efter grundig overvejelser og er baseret på data og trafikken på siden.”

Formuleringen om, at forummet ikke længere giver en positiv oplevelse, hentyder til, at stemningen blandt brugerne ofte bliver fjendsk og ukonstruktiv.

Foruden debatforummet nedlægger IMDb også beskedsystemet, som brugerne har kunnet bruge til at kommunikere indbyrdes med hinanden.

Satser på sociale medier
IMDb vil til gengæld satse på at flytte aktiviteten fra brugerforummet over på sociale medier – såsom Facebook, YouTube og Twitter, hvor IMDb allerede har profiler.

”IMDb er passioneret optaget af at tilbyde innovative måder, hvorpå vores hundredevis af millioner af brugere kan engagere sig og kommunikere med hinanden,” skriver filmdatabasen.

IMDb slår fast, at man vil lancere nye tiltag i løbet af 2017, der skal hjælpe brugerne med at kommunikere nemmere med hinanden.

Beslutningen om at lukke for brugerdebatten er blevet flittigt kommenteret, og de fleste ærgrer sig.

”Jeg har været på forummet i mere end et årti, og det er blevet værre over de seneste par år. Forummet er virkelig ofte en ørken af dumhed og uvidenhed,” skriver en bruger kaldet loco73 på branchebladet Varietys hjemmeside og fortsætter:

”Det er ærgerligt, at polariseringen og splittelsen i verden i dag også har ramt det, der grundlæggende bare er en hjemmeside dedikeret til film, tv og underholdning.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko