Nyhed
03. maj 2019 | 10:37 - Opdateret 03. maj 2019 | 12:51

Ingen vil udgive Woody Allen-bog

Foto | Philippe Antonello
Woody Allen medvirker ofte i sine egne film, her To Rome with Love fra 2012. Men efter beskyldninger om overgreb har filmskaberen nu svært ved at finde arbejde i mediebranchen.

Den verdensberømte filmskaber har angiveligt skrevet en erindringsbog, som flere forlag afviser af frygt for at blive forbundet med overgrebsanklager.

Af Nicki Bruun

Woody Allen har med film som Annie Hall, Manhattan og Små og store synder skrevet nogle af de sjoveste og mest tankevækkende manuskripter i nyere tid.

Ifølge New York Times har instruktøren nu også skrevet en erindringsroman, men han har svært ved at finde nogen til at udgive den.

Avisen har snakket med fire bogforlag, som i slutningen af sidste år blev kontaktet af Allens repræsentant med henblik på at udgive bogen. De afslog dog alle, og for nogles vedkommende ville de end ikke læse det angiveligt færdigskrevne udkast.

Anonymt siger højtstående ansatte i forlagene til avisen, at det er ”giftigt” at samarbejde med Woody Allen. Han er kommet under fornyede beskyldninger om at have forgrebet sig på datteren Dylan Farrow, da hun var barn.

Hændelsen fandt angiveligt sted i 1992, og både Dylan Farrow og hendes bror, journalisten Ronan Farrow, har flere gange gentaget beskyldningerne. De fik for alvor medvind, da #MeToo-bevægelsen i starten af 2018 satte dagsordenen.

Woody Allen har hele tiden nægtet sig skyldig, og politiet mente dengang, at der ikke var grundlag for at rejse tiltale. Instruktøren har ikke svaret på New York Times’ henvendelse i forbindelse med bogprojektet.

Lagt på is af filmbranchen
Tidligere i år kom der forlydender om, at Woody Allen arbejder på i ny film i Spanien, men det er endnu ikke meldt ud officielt.

Instruktøren lader da også til at være blevet lagt på is i det meste af filmbranchen. Han har lavet en film om året i en menneskealder, men sidste år kom der ikke en Woody Allen-film.

Han har ellers færdiggjort A Rainy Day in New York, men distributøren Amazon har ikke villet sende filmen ud, og Allen har sagsøgt selskabet for næsten en halv milliard kroner for kontraktbrud.

Amazon stod bag instruktørens seneste, Wonder Wheel fra 2017, men har altså ophørt aftalen om at lave fire film sammen i den stadig verserende sag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko