Nyhed
09. aug. 2017 | 15:06

Woody Allen caster unge skuespillere i ny film

Foto | Gunther Campine
Den unge Elle Fanning vakte opmærksomhed som modellen Jesse i Nicolas Winding Refns The Neon Demon. Nu skal hun medvirke i Woody Allens næste filmprojekt.

Den produktive instruktør forsætter samarbejdet med Amazon Studios i kommende film med Elle Fanning, Selena Gomez og Timothée Chalamet i hovedrollerne.

Af David Madsen

Woody Allens næste film, Wonder Wheel, får dansk premiere den 25. december, men vanen tro har den produktive instruktør allerede den næste film i kikkerten.

81-årige Woody Allens næste filmprojekt bliver den tredje film, instruktøren har lavet med Amazon Studios som distributør efter Café Society og den kommende Wonder Wheel.

Titel og udgivelsesdato er stadig ikke annonceret på den næste film, og intet vides om handlingen. Til gengæld har filmen allerede fundet tre unge stjerneskuespillere i Elle Fanning, Selena Gomez og Timothée Chalamet.

Af de tre har den tidligere Disney-børneskuespiller Selena Gomez ikke megen erfaring med at lege med de tunge drenge bortset fra hendes rolle i Harmony Korines Spring Breakers fra 2012.

Det nye talent Timothée Chalamet er bedst kendt for sin mindre rolle i Interstellar som Murphs femtenårige bror. Tidligere i år fik han sit store gennembrud på Sundance-festivalen med indiefilmen Call Me By Your Name, der handler om to mænds kærlighedsaffære i Italien.

Elle Fanning er dog den mest interessante af de tre, efter at hun sidste år fangede folks opmærksomhed med anderledes roller i The Neon Demon, Live at Night og The Beguiled.

Spillefilm nr. 47
Woody Allen har altid været fantastisk til at sætte lys på ungt, nyt talent i sine film, der ofte består af mange skuespillere.

Men de sidste par år har det ikke været uden kontroverser at arbejde sammen med instruktøren.

Adoptivdatteren Dylan Farrow påstod i et åbent brev fra 2014, at faren havde forgrebet sig seksuelt på hende i barndommen, og flere stjerner har taget afstand fra ham. Woody Allen er dog aldrig blevet dømt for noget, og beskyldningerne har ikke betydet noget for instruktørens produktivitet.

Han laver stadig en film om året, og flere af de medvirkende i hans film har forsvaret Allen med betragtninger om, at han er uskyldig indtil andet er bevist.

Wonder Wheel bliver Woody Allens 47. spillefilm som instruktør, og nummer 48 er altså allerede under opsejling. Holder han kadencen oppe, burde han nå nummer 50 i 2020.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko