Nyhed
01. jan. 2021 | 15:24

Instruktør bygger videre på Ekko Shortlist-film

Foto | Jesper Christensen
Ekskæresterne Palma (Clara-Aviaya Helsted Hvid) og Johan (Salvador Selaya Steensig) møder hinanden igen, da han starter i hendes gymnasium.

Efter succes med Centrum har Jonas Risvig skabt en ny ungdomsserie, der med et dokumentarisk greb fortsætter historien fra kortfilmen Hvilken vej kom vi fra?

Af Nicki Bruun

Stortalentet Jonas Risvig har den seneste tid fejret stor succes med webserien Centrum, der i december blev genoplivet som en julekalender. 

Samtidig har den unge instruktør også uge efter uge været at finde på Ekko Shortlist med Hvilken vej kom vi fra?, der efter de maksimale tretten uger på top 10 nu fortsætter på All Time Shortlist

Nu er filmskaberen klar med endnu en glædelig overraskelse til sit unge publikum: Jonas Risvig har senere i dag premiere på ungdomsserien Grænser

Webserien er en videreudvikling af netop Hvilken vej kom vi fra?, som med et fiktivt dokumentargreb handler om de unge ekskærester Palma og Johan. 

Han spilles af Salvador Selaya Steensig, mens Clara-Aviaya Helsted Hvid blev nomineret ved Ekko Shortlist Awards i 2020 for sin yderst naturlige præstation som Palma. 

De mødes i kortfilmen for første gang siden deres brud, og Grænser følger de to, når Johan starter på Palmas gymnasium. Her er hendes liv et helvede, fordi rygterne går om hende. 

Men Johan introducerer hende for en ny venneflok, som giver hende håbet igen. Se Jonas Risvig præsentere Grænser nederst i artiklen! 

Fjerner filter for publikum
Jonas Risvig beskriver selv den nye webserie – hvis første afsnit kan ses i aften kl. 19 og de næste ni hver søndag de kommende måneder på Risvigs YouTube-kanal – som en storebror til Centrum, idet den foregår i samme univers og tager livtag med de unges dilemmaer. 

Grænser provokerer og udfordrer balancen mellem virkelighed og fiktion endnu mere. Alt er skudt kronologisk over ti intense dage, hvor skuespillerne konstant var i deres roller. Derfor skal man også vænne sig til, at alt føles uhyggeligt realistisk,” siger instruktøren til Ekko. 

”Dokumentargrebet er valgt for at fjerne det sidste filter til det unge publikum og for at gøre karakterernes rejse endnu mere autentisk. Formålet er at lade publikum glemme, at de ser fiktion, indtil de unge foran kameraet pludselig spørger fotografen, om de kan låne en lighter!”

Ekstremt produktiv
Jonas Risvig er et af dansk films store talenter, som går sine helt egne veje. 

For halvandet år siden fortalte han om, hvorfor han aldrig søgte ind på Den Danske Filmskole. Siden er det kun gået fremad med en svimlende produktivitet, ofte uden økonomisk støtte fra de etablerede institutioner.

På Ekko Shortlist har han foruden Hvilken vej kom vi fra? stået bag den lille perle Sort som Iris. Begge film var nomineret ved Ekko Shortlist Awards 2020. 

I 2019 vandt han Publikum Prisen ved prisuddelingen for Ingen siger farvel, men alle forsvinder. Og så har han instrueret den mesterlige musikvideo Elskede at drømme, drømmer om at elske for Peter Sommer samt det lille nytårsdrama D. 31, som også begge kan ses på Ekko Shortlist.

Jonas Risvig præsenterer Grænser

Kommentarer

Jonas Risvig

Født 1993 i Silkeborg.

Ingen siger farvel, men alle forsvinder vandt Publikum Prisen ved Ekko Shortlist Awards 2019.

Der var nomineringer til både Sort som Iris og Hvilken vej kom vi fra? ved Ekko Shortlist Awards 2020.

Webserien Centrum er blevet set over to millioner gange på instruktørens YouTube-kanal.

Serien Grænser bygger videre på Hvilken vej kom vi fra? og har premiere 1. januar 2021.

© Filmmagasinet Ekko