Nyhed
31. juli 2019 | 15:47

Scorseses Irishman får premiere i New York

Foto | Niko Tavernise
76-årige Joe Pesci og 75-årige Robert De Niro bliver digitalt forynget i The Irishman, så de troværdigt kan spille yngre udgaver af gangsterne Russell Bufalino og Frank Sheeran.

Se traileren til Martin Scorseses The Irishman, der overrasker med en verdenspremiere på New York Film Festival i september.

Af Claus Christensen

Der var rygter om, at Martin Scorseses længe ventede gangsterfilm, The Irishman, ville få verdenspremiere på festivalen i Venedig. Men filmen glimrede ved sit fravær, da festivalen i sidste uge afslørede programmet.

Nu meddeler den noget mindre prestigefulde New York Film Festival, at man vil åbne festivalen med en verdenspremiere på Scorseses film.

Det sker den 27. september, og branchemagasinet Variety gætter på, at den overraskende gave til festivalen kan hænge sammen med, at festivaldirektøren Kent Jones er en nær ven af Martin Scorsese.

Filmen er produceret af Netflix, og med et budget på 200 millioner dollars er det en af streamingtjenestens største satsninger. Traileren, som netop er blevet offentliggjort (se nederst), giver løfter om et storslået drama med samfundsmæssige perspektiver.

Foryngede stjerner
The Irishman er baseret på bogen I Heard You Paint Houses, hvor gangsteren Frank ”The Irishman” Sheeran tilstår drabet på fagforeningslederen Jimmy Hoffa, som forsvandt i 1975 og aldrig er blevet fundet.

Robert De Niro har titelrollen, mens Al Pacino spiller Hoffa. De to skuespillere var på hver sin side af loven i mesterværket Heat fra 1995 og har senest spillet sammen i den knap så gode actionfilm Righteuos Kill fra 2008.

En anden gammel kending, Joe Pesci, inkarnerer gangsterbossen og Sheerans arbejdsgiver Russell Bufalino, og Harvey Keitel har fået en mindre rolle som mafiamanden Angelo Bruno.

The Irishman blev annonceret helt tilbage i 2008. Den landede til sidst hos streaminggiganten Netflix, og her har produktionstiden trukket ud, fordi hovedrolleindehaverne via en digital teknik er blevet gjort yngre.

Der er også store forventninger til filmen, fordi den markerer 76-årige Martin Scorseses tilbagevenden til en genre, han bemestrer bedre end de fleste: gangsterfilmen. Han slog således i 1973 igennem med Mean Streets og har siden skabt hovedværker som Goodfellas (1990) og Casino (1995) i samme genre.

Herhjemme kan vi se filmen, når den kommer på Netflix til efteråret.

Trailer: The Irishman

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko