Nyhed
26. juni 2012 | 23:58

Jagten gør indtryk i Ebeltoft

Foto | Zentropa
Jagten

Ekko blændede i Ebeltoft op for den allerførste offentlige visning af Thomas Vinterbergs Jagten – og publikum var ovenud begejstrede.

Af Helene Withington

For lidt over en måned siden blev Jagten vist i Cannes, hvor den fik en pris for bedste mandlige hovedrolleindehaver.

Siden har det danske publikum ventet med spænding på, hvornår de kan komme til at se filmen. Meget tyder på, at filmen tidligst får premiere til efteråret, men allerede nu har det første danske publikum fået syn for sagn.

Det skete, da filmen i går fik en eksklusiv visning på Ekkos sommerkursus i Ebeltoft ”Filmkunstnere i tiden” – og her var publikum da også helt på bølgelængde med Cannes’ juryens beslutning.

”Mads Mikkelsen var helt fantastisk. Igennem hele filmen vidste man, hvor han var, og hvad han følte,” sagde kursist Dorthe Jacobsen umiddelbart efter visningen.

Vandede høns flere gange
Mads Mikkelsen spiller børnehavepædagogen Lucas, der fejlagtigt bliver anklaget for at være pædofil.

Pludselig bliver hans gamle venner i det lille lokalsamfund dommere over for den sagesløse mand – og den heksejagt, de indleder, affødte stærke reaktioner blandt publikum.

”Jeg synes, den var meget god, ikke mindst fordi man blev gal. Gal over at være en del af et samfund, der kan gøre sådan noget mod ham,” sagde Fritze Lundstrøm.

Medkursist Camilla Birkmose Jensen var enig.

”Jeg er dybt berørt af hans film. Jeg vandede høns flere gange,” sagde hun. Birkmose Jensen er selv pædagog og kunne nikke genkendende til flere situationer.

”Selvom man godt ved, hvad man skal gøre, så bliver børnehavelederen jo også selv berørt af episoden. Jungletrommerne kan være gået i gang længe før, politiet kommer på banen.”

Rædselsslagne pædagoger
Til stede ved visningen var filmens lyddesigner Kristian Selin Eidnes Andersen. Han kunne fortælle, at filmen allerede har vakt genklang, selvom den endnu ikke har fået premiere.

”Der er rigtig mange mandlige pædagoger, som har reageret positivt på, at denne her type historie bliver fortalt. De er rædselsslagne for, at noget lignende skulle ske for dem. Hvis der bare er den mindste mistanke, vil man hellere tro på barnet,” sagde han og afslørede, at en central afhøringsscene i filmen er baseret på en virkelig sag.

Mikkelsen umulig at interviewe
Kursist Mogens Damgaard Rasmussen, der er tidligere filmanmelder på Fyns Stiftstidende, var også begejstret for filmen.

”Den var lige ved at blive en smule for julesød, men så tog den revanche. Det er jo en lidt utraditionel casting med Mads Mikkelsen. Men det beviser bare, at han er en meget alsidig skuespiller, der også kan tage de bløde roller,” sagde Damgaard Rasmussen.

Han har selv haft fornøjelsen af engang at møde Mads Mikkelsen.

”Jeg kan huske, at jeg skulle interviewe ham en dag, men det måtte jeg opgive, for han blev ved med at blive overfaldet af kvinder, som tog min kuglepen for at få hans autograf!”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko