Nyhed
09. juni 2018 | 14:46

Lasseter forlader Disney efter sex-anklager

Foto | Jesse Grant/Getty Images
John Lasseter regnes for den mest skelsættende animator siden Walt Disney. Nu er han blevet fældet af en række udsagn om upassende adfærd over for kvinder.

Chefen for Pixar og instruktøren bag Toy Story og Biler, John Lasseter, forlader sin stilling efter en række anonyme anklager om seksuel chikane.

Af Claus Christensen

For et halvt år siden tog den mest magtfulde person inden for animationsfilm, John Lasseter, på orlov efter anklager om seksuel chikane.

Orloven blev kritiseret for at være en alt for mild straf, og nu har den succesfulde instruktør bag film som Toy Story og Biler taget den fulde konsekvens.

Han meddeler, at han i slutningen af året vil fratræde sin chefstilling hos Disney Animation. Den har han haft, siden Disney i 2006 opkøbte Pixar, som Lasseter også var chef for.

”De sidste seks måneder har givet mig mulighed for at tænke over mit liv, min karriere og mine personlige prioriteringer,” udtaler John Lasseter ifølge blandt andet Screen Daily og fortsætter:

”Jeg vil forblive engageret i animationskunsten og inspireret af de kreative talenter hos Pixar og Disney, men jeg har besluttet, at det ved årets udgang er det rette tidspunkt at begynde at fokusere på nye kreative udfordringer.”

Upassende opførsel
I november 2017 bragte branchemediet The Hollywood Reporter en artikel, hvor en række anonyme kvinder fortalte om, hvordan John Lasseter udnyttede sin magt til at ”tage fat i, kysse og komme med kommentarer om folks krop”.

The Hollywood Reporter kunne afsløre, at kvinder måtte tage foranstaltninger, når de mødte ham i forbindelse med deres arbejde. Det var alt fra at vende hovedet væk for at undgå kys til at sidde med armene hen over benene for at undgå nærgående berøringer.

Dengang var John Lasseter hurtigt ude med en undskyldning.

”Jeg er blevet gjort opmærksom på, at nogle af jer har følt jer ilde til mode på grund af mig. Det har aldrig været min mening. Jeg undskylder særligt over for enhver, der har fået et kram eller modtaget en anden form for gestus, som er gået over stregen,” udtalte han.

Disney meddeler ikke, hvem der skal efterfølge John Lasseter. Men Screen Daily skriver, at der er forlydender om, at selskabet vil forfremme Pete Docter (Inside Out) til chef for Pixar, og Jennifer Lee (Frozen) til topposten hos Disney Animation.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko