Nyhed
22. nov. 2017 | 10:21

Pixar-chef tager orlov efter beskyldninger

Foto | uoplyst
John Lasseter til premiere på Moana, der på dansk fik titlen Vaiana og blev nomineret til to Oscars for bedste animationsfilm og bedste sang.

John Lasseter bliver anklaget for at have opført sig upassende. Han undskylder, men en tidligere Pixar-medarbejder kalder frivillig orlov for en bagatellisering af adfærden.

Af Nicki Bruun

Navnet John Lasseter er måske ikke filmbranchens mest kendte. Men som chef for Pixar og dermed producer bag størstedelen af selskabets animationssucceser hører han til blandt branchens mest magtfulde. Desuden har han instrueret kritikerroste og publikumelskede film som Toy Story og Biler.

Nu er Lasseter den næste i rækken, som bliver anklaget for upassende opførsel på arbejdspladsen.

Branchemediet The Hollywood Reporter har snakket med en række kilder, der ønsker at forblive anonyme, så deres fremtid i filmbranchen ikke kommer i fare. De fortæller, at John Lasseter længe har været kendt for at ”tage fat i, kysse og komme med kommentarer om folks krop”.

John Lasseter har allerede taget konsekvensen af anklagerne og skriver i en mail til sine ansatte – som New York Times er kommet i besiddelse af – at han tager en orlov for at overveje sin rolle som chef.

”Jeg har for nylig haft en række svære samtaler, som har været meget smertefulde. Det er aldrig nemt at se sine fejltrin i øjnene, men det er den eneste måde at lære noget af dem,” skriver han i mailen og fortsætter:

”Jeg er blevet gjort opmærksom på, at nogle af jer har følt jer ilde til mode på grund af mig. Det har aldrig været min mening. Jeg undskylder særligt over for enhver, der har fået et kram eller modtaget en anden form for gestus, som er gået over stregen.”

Undgik kys og berøring
John Lasseter har været kreativ chef for både Pixar og Walt Disney Animation Studios, siden Disney i 2006 købte Pixar. I den periode har han været en af de centrale kræfter bag elskede animationsfilm som Inderst inde, Op og Ratatouille.

Men The Hollywood Reporter skriver på baggrund af deres unavngivne kilder, at kvinderne omkring ham passede på sig selv, når de mødte ham.

Det indebar eksempelvis at vende hovedet hurtigt væk for at undgå et kys fra ham eller at sidde med armene hen over benene, så han ikke havde mulighed for at rage på dem.

En forhenværende medarbejder på Pixar siger i The Hollywood Reporters artikel, at John Lasseters orlov er latterlig og trivialiserer hans adfærd.

”At kalde det her for ’uønskede kram’ er en bagatellisering og nedgørende. Hvis det bare var uønskede kram, ville han ikke trække sig,” siger den anonyme kilde.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko