Nyhed
24. aug. 2010 | 12:38

Jørgen Leth om erotik i nyt Ekko

Jørgen Leth løfter sløret for sin film om Det erotiske menneske. Portræt af 80’ernes action-ikoner. Stort tema om tv-seriernes guldalder. Ekko #50 på gaden 25. august.
Af Claus Christensen og Jesper Bo Petersen

Som det første medie bringer Filmmagasinet Ekko et interview med Jørgen Leth om Det erotiske menneske – en værkstedssamtale i to etaper, hvor han fortæller om den vanskelige tilblivelse af filmen, som har været undervejs i mere end ti år.

”Jeg håber, filmen vil blive en slags testamente over dét, som interesserer mig mest, og som har drevet mit liv, nemlig sanseligheden. Men jeg er virkelig i en tilstand af panik,” sagde Jørgen Leth, da Ekko mødte instruktøren i de hektiske dage før optagestart i Rio de Janeiro i 2008.

To år senere, hvor filmen endelig er færdig og får verdenspremiere på Toronto-festivalen i september, siger Leth:

”Filmen går et skridt videre end noget, jeg har lavet før. Det er ikke en film, jeg kunne have lavet tidligere i mit liv.”

David Finchers Facebook
Det succesfulde makkerpar Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg har i Ekko lavet en åbenhjertig e-mail-korrespondance om deres komedie Sandheden om mænd.

Henrik Dahl har smuglæst manuskriptet til David Finchers The Social Network, og Sami Saif fortæller om sin usædvanlige dokumentarfilm om popstjernen Tommy Seebachs storhed og fald.

Vi tegner også et portræt af 80’ernes tre største action-ikoner, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger og Bruce Willis, som med The Expendables for første gang optræder i samme film.

Interview med David Simon
Nummerets tema er tv-seriernes guldalder. Her tager vi læserne med bag kulisserne på både DR’s store efterårssatsning Borgen og TV 2’s Den som dræber, der skal ophæve stationens kvalitetsserieforbandelse.

Vi hylder også kultserien Lost og bringer et stort interview med David Simon – forfatteren bag The Wire og den aktuelle Treme.

Ekkos jubilæum — det er blad nummer 50 — fejres med en eksklusiv dvd-gave, der byder på de bedste nordiske kortfilm fra de sidste tyve år plus Triers ufuldendte 30-årsfilm Dimension.

Bladet er på gaden onsdag den 25. august og sælges via ekkofilm.dk samt i 200 kiosker, boghandlere og biografer over hele landet – blandt andet i Cinematekets Boghandel og Fona på Strøget i København. Prisen er 79 kr.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko