Nyhed
22. nov. 2018 | 09:10

Journal 64 tjener historisk mange penge

Foto | Henrik Ohsten
Assad (Fares Fares) og Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) kan roligt læne sig tilbage i stolen og være tilfredse med det svimlende billetsalg, som fjerde film om dem er nået op på.

Fjerde film i Afdeling Q-serien har efter halvanden måned i biografen slået Danmarksrekord som den mest indtjenende danske film nogensinde.

Af Nicki Bruun

For halvanden måned siden kunne vi skrive, at Journal 64 havde sat Danmarksrekord for den bedste åbning af en dansk film i biograferne nogensinde.

215.000 mennesker strømmede ind til filmen i åbningsweekenden, og det er de blevet ved med.

Nu kan hovedrolleindehaver Nikolaj Lie Kaas, instruktør Christoffer Boe og alle andre tilknyttet filmen glæde sig over en ny og endnu mere spektakulær rekord.

Den fjerde film i Afdeling Q-serien om Carl Mørck har med en biografindtjening på foreløbigt 72,6 million kroner slået rekord som den mest indtjenende danske film nogensinde, skriver producenten Zentropa og distributøren Nordisk Film i en pressemeddelelse.

”Det er en vidunderlig rekord. Vi ville gerne slutte af på toppen, og så er det dejligt, at publikum har taget så overvældende godt imod filmen og nu har sikret den en plads i dansk filmhistorie,” udtaler producer Louise Vesth i den forbindelse.

Hovedkvinden i Zentropa, der også har lavet eksempelvis Klovn – The Movie, står nu bag de fem mest indtjenende danske biograffilm nogensinde, men hylder folkene omkring sig.

”Vi er heldige, at vi i Danmark har manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere, som er så talentfulde, at de kan præstere på det her niveau. Hurra for dansk film.”

Langt til toppen
Går man ned i tallene er der dog et par tilføjelser til den flotte rekord.

For eksempel har Journal 64 endnu ikke overhalet Mænd der hader kvinder på indtjeningslisten, hvor Millennium-filmatiseringen tegner sig for 88,1 million kroner.

Det er ganske vist først og fremmest en svensk film, men med dansk støtte og Niels Arden Oplev i instruktørstolen samt Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg som manuskriptforfattere, er der ikke langt til at være en dansk produktion. Den solgte i øvrigt 959.369 billetter i danske biografer.

Det er også værd at bemærke, at Journal 64 med i skrivende stund 730.384 solgte billetter har overhalet forgængerne Flaskepost fra P og Kvinden i buret på det parameter. Men film nummer to i rækken – Fasandræberne fra 2014 – kom op på 753.826, så der er stadig et lille stykke endnu derop.

Til gengæld har Journal 64 så allerede indtjent fire millioner kroner mere end Fasandræberne.

Der er langt til toppen, hvis man tæller udenlandske film med. Verdens mest indbringende film – James Camerons Avatar fra 2009 – indbragte 129 millioner kroner i danske biografer.

Hvorom alting er lever håbet for også at slå rekorden i billetsalg og tjene endnu flere penge stadig i bedste velgående. Journal 64 kommer nemlig til at gå i danske biografer i hvert fald indtil januar 2019.

Trailer: Journal 64

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko