Nyhed
02. juni 2021 | 10:15

Kæmpe stjerner checker ind på Riget

Foto | Henrik Ohsten
Nikolaj Lie Kaas iført mundbind bliver instrueret af Lars von Trier under optagelserne af den nye sæson af Riget.

Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas tilslutter sig den allerede imponerende rolleliste i ny sæson af Lars von Triers epokegørende tv-serie.

Af Nicki Bruun

Det tegner til at blive en stjernespækket omgang, når Lars von Trier vender tilbage med tredje sæson af den populære gyserserie Riget

Rollelisten tæller Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind, der i 90’erne medvirkede i de oprindelige to sæsoner om det godes kamp mod det onde på Rigshospitalet i København. 

Og nu er to af Danmarks største mandlige skuespillere blevet tilføjet. 

Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas checker begge ind på Riget, hvor de skal spille henholdsvis konfliktsky overlæge og indebrændt reservelæge. Det skriver Viaplay, DR og Zentropa – som sammen producerer den nye sæson – i en pressemeddelelse. 

Det bliver den første genforening mellem Trier og Nikolaj Lie Kaas siden Idioterne fra 1998. For navnebrødrene Lars Mikkelsen og Lars von Trier bliver det deres første samarbejde nogensinde. 

Premiere til næste år
Tredje sæson af Lars von Triers epokegørende tv-serie hedder Riget Exodus og bliver ifølge pressemeddelelsen den uigenkaldeligt sidste. 

Lars von Trier har skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel, der også var med til at lave de første to sæsoner. 

Den kommende sæson har Bodil Jørgensen – der også medvirker i Idioterne – i en hovedrolle som søvngængeren Karen, der søger svar på seriens uafklarede spørgsmål. Da hun en aften går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet, hvor porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny. 

Optagelserne foregår sommeren ud, og Riget Exodus har forventet premiere på Viaplay i 2022. Derefter bliver serien også i en kortere periode vist på DR.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko