Nyhed
17. maj 2021 | 10:00

Stjerner vender tilbage til Riget

Foto | Henrik Ohsten
Lars von Trier sammen med Ghita Nørby under optagelserne af den nye sæson Riget, hvor skuespillerens karakter er gået fra læge til indlagt på hospitalet.

Ghita Nørby, Søren Pilmark og Peter Mygind medvirker i ny sæson af Lars von Triers kultserie, som også har nye ansigter med. Se de første billeder fra optagelserne!

Af Nicki Bruun

Det vakte et glædens ramaskrig, da Lars von Trier efter mange års rygter endelig annoncerede, at han vender tilbage til Riget

Tredje sæson af den kultelskede DR-serie bliver lavet sammen med Viaplay. Den hedder Riget Exodus og får først premiere i 2022, men optagelserne er i gang – se billeder nederst i artiklen – og nu er nogle af de medvirkende blevet afsløret. 

Og det er skøn blanding af stjerner, der tæller både gamle og nye ansigter i det fascinerende univers med Københavns Rigshospital som kulisse. 

Ghita Nørby vender tilbage i sin glansrolle som narkoselægen Rigmor Mortensen. Men der er sket noget siden seriens første to sæsoner, der kørte på DR mellem 1994 og 1997. 

Nu er hun nemlig patient på det hospital, som hun regerede over i en menneskealder. Og i den nye sæson bruger hun tiden på at hjemsøge hospitalets elevatorer. 

”At være med i Lars von Triers første Riget, var for mig en livsoplevelse og en dybt lærerig periode i mit liv. For mig som skuespiller og menneske var mødet med Lars en arbejdets fornyelse, som jeg har båret med mig hele livet,” udtaler Ghita Nørby i en pressemeddelelse. 

”At være inde i Lars von Triers synsfelt, hans kamera øje, er en ubeskrivelig glæde,” siger skuespilleren og tilføjer: ”Han er et geni. Sådan ser jeg på Rigets historie.” 

Det gode med det onde
De medvirkende i den kommende sæson af Riget tæller også to andre kendinge: Søren Pilmark og Peter Mygind, der huskes som henholdsvis reservelægen Krogshøj og den medicinstuderende Mogge. 

De nye ansigter er Bodil Jørgensen og Nicolas Bro, som har arbejdet med Lars von Trier i andre projekter. 

Nicolas Bro spiller en af de mange mænd, som Charlotte Gainsbourgs hovedperson besøger i Nymphomaniac. I Riget Exodus skal han spille portøren Balder, der på hospitalet bliver kaldt Bulder – efter afdøde Jens Okkings populære figur. 

Endelig kommer Bodil Jørgensen – der i 1998 fik sit gennembrud som søde Karen i Lars von Triers Idioterne – til at spille en hovedrolle som en kvinde, der minsandten også hedder Karen. 

Hun er søvngænger og ender en aften foran Rigshospitalet, hvor porten til det onde er begyndt at åbne sig igen. 

”For snart 25 år siden lavede jeg Idioterne med Lars. Jeg var ung og ville alt muligt. Så mange indre kræfter, jeg kunne lægge i den historie om unge mennesker og deres drømme,” siger Bodil Jørgensen i pressemeddelelsen. 

”Jeg glæder mig hver dag til at være søvngænger på Riget, hvor Lars er hospitalsdirektør. Glæder mig til hver dag at prøve at skille det onde fra det gode …”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko