Nyhed
20. aug. 2018 | 11:45

Kevin Spacey-film flopper fælt

Foto | Netflix
Det er kun gået ned ad bakke for Kevin Spacey, siden han blev fyret som præsident i Netflix-serien House of Cards.

Den succesfulde skuespiller er blevet persona non grata i filmindustrien og nu også af publikum efter flere anklager om seksuelle overgreb.

Af Daniel Emami Riis

Er Kevin Spaceys karriere slut?

I fredags havde Billionaire Boys Club med Kevin Spacey på rollelisten premiere i ti udvalgte biografer rundt om i USA.

Det var mildest talt ikke nogen succes.

På premieredagen solgte filmen i gennemsnit to billetter pr. biograf. Den sammenlagte indtjening var sølle 823 danske kroner, skriver The Hollywood Reporter. Det svarer til 0,00084 procent af filmens samlede budget på næsten 100 millioner kroner.

Det var ikke meget bedre dagen efter, hvor filmen skrabede yderligere 1.875 kroner sammen.

Distributørerne er gået stille med dørene forud for premieren. Der har ikke været megen reklame eller medieomtale om Billionaire Boys Club, som i sidste måned udkom på video on demand.

Distributørerne har dog udsendt en pressemeddelelse, hvor man forsøger at komme kritikken i forkøbet. 

”Når alt kommer til alt, håber vi, at publikum kan se bort fra beskyldningerne om en persons tvivlsomme fortid, så det ikke rammer hele holdet bag filmen,” lyder det. 

Seksuelle overgreb
I 2017 stod skuespilleren Anthony Rapp frem med beskyldninger mod Kevin Spacey om seksuelle overgreb. Rapp var fjorten år, da episoden fandt sted. Spacey undskyldte offentligt, men sagde samtidig, at han ikke kunne huske, at det var sket.

Siden da er flere stået frem med lignende beskyldninger, og Scotland Yard undersøger i øjeblikket seks anklager. 

Det gælder også en række personer fra holdet bag House of Cards. Det fik Netflix til at fyre den ellers populære Kevin Spacey, der spiller USA’s præsident Frank Underwood.

Ridley Scott valgte at redigere Spacey ud af All the Money in the World og genindspille hans scener med Christopher Plummer i stedet for. Det kostede over 65 millioner kroner.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko