Nyhed
11. okt. 2017 | 14:17

Harvey Weinstein beskyldt for voldtægt

Foto | Luciano Tovoli
Asia Argento i Dracula 3D, som er instrueret af hendes far, kultinstruktøren Dario Argento. Hun er en af de kvinder, som har anklaget Harvey Weinstein for voldtægt.

Anklagerne mod Harvey Weinstein bliver mere og mere alvorlige. I en ny artikel står skuespilleren Asia Argento frem og beskylder produceren for voldtægt.

Af David Madsen

New York Times bragte i sidste uge en eksplosiv artikel, hvor flere kvinder stod frem og beskyldte produceren Harvey Weinstein for sexchikane.

Siden har lavinen ingen ende villet tage. Weinstein er som konsekvens blevet fyret af sit eget produktionsselskab, udstødt af sine politiske kontakter og Hollywood-venner og forladt af sin kone.

En ny artikel af The New Yorker sætter sagen i et endnu mere dystert perspektiv.

I den står flere kvinder frem og beskylder Harvey Weinstein for voldtægt og systematiske seksuelle overgreb fra slut-90’erne op til 2015.

Artiklen er baseret på en ti måneder lang efterforskning og interviews med tretten kvindelige ofre samt seksten tidligere og nuværende ansatte hos Weinsteins selskab.

Mest chokerende er skuespilleren og instruktøren Asia Argento og den tidligere skuespiller Lucia Evans’ anklager om voldtægt.

Et morbidt eventyr
Lucia Evans beskriver i detaljer, hvordan Weinstein i 2004 under et møde mellem dem trak sin penis frem og fysisk tvang hende til at give ham et blowjob.

”Han er en stor fyr, han overrumplede mig,” udtaler Evans til The New Yorker og fortsætter:

”Jeg gav egentlig bare op. Det er den værste del, og det er derfor, han har kunnet slippe af sted med at gøre det her i så lang tid mod så mange kvinder: Folk giver op, og så føler de, at det er deres fejl.”

Hun fortæller også, at voldtægten føltes som en rutine for Harvey Weinstein.

Asia Argento beskriver, at Weinstein i 1997 på et værelse i det franske Hotel du Cap Eden-Roc tvang sig ind på hende og gav hende oralsex.

”Jeg var ikke villig. Jeg sagde ’nej, nej, nej’. Det var helt uvirkeligt: En stor, fed mand, der vil spise dig. Det er som et morbidt eventyr,” siger den 42-årige skuespiller.

Samarbejde trods voldtægt
Asia Argento fortæller i artiklen, at hun i de efterfølgende fem år var sammen med Harvey Weinstein flere gange. I artiklen forklarer hun, at hun frygtede, at han ville knuse hendes karriere, hvis hun sagde nej til ham.

Det er tilsyneladende en konklusion, mange andre kvinder traf. En anonym kvinde beskriver, at Weinstein voldtog hende, men at hun efterfølgende valgte at fortsætte sit arbejde med ham.

”Jeg var i en sårbar position og behøvede mit arbejde. Det gør bare skammen og skyldfølelsen værre.”

Hun forklarer også, hvorfor hun ikke ønsker at få sit navn offentliggjort.

”Han trækker dit navn gennem mudderet og kommer efter dig med hele sit hold af advokater,” udtaler hun.

Afslørende båndoptagelse
Artiklen er også baseret på en nu offentliggjort båndoptagelse, hvor Weinstein indrømmer at have befamlet den italiensk-filippinske model Ambra Battilana Gutierrez.

Båndoptagelsen er i hemmelighed lavet af New Yorks politi i 2015. Politiet opfordrede Gutierrez til at mødes med Weinstein med en skjult mikrofon, efter hun havde anmeldt ham for sex-chikane.

”Hvorfor rørte du mit bryst i går?” spørger den tydeligt nervøse Gutierrez i optagelsen. ”Det er jeg vant til at gøre,” svarer Weinstein, der opfordrer hende til at komme med ham ind på et hotelværelse.

”Lad være med at ødelægge dit venskab med mig. Bare fem minutter,” afslutter han, før han lader hende gå.

Oprindelig valgte politiet til trods for den afslørende optagelse ikke at lægge sag an mod Weinstein, da der kom historier frem om Gutierrez’ fortid, som svækkede hendes troværdighed som kilde.

Medie takkede nej
The New Yorkers artikel er skrevet af Ronan Farrow, der er søn af Mia Farrow og Woody Allen. Han tilbød først historien til tv-stationen NBC, hvor han arbejder som freelancer for NBC News. De ville dog ikke bringe den.

”Du bliver nødt til at spørge NBC og deres chefer omkring detaljer,” udtaler Ronan Farrow på MSNBC’s The Rachel Maddow Show om, hvorfor NBC takkede nej.

”Jeg vil sige, at mange nyhedsorganisationer i mange år har kredset om denne historie og er blevet mødt med stor modstand. Under min undersøgelse af historien blev jeg personligt truet med at blive sagsøgt af hr. Weinstein.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko