Nyhed
10. okt. 2011 | 17:31

Klovn-instruktør filmatiserer krimihit

Zentropa har udset Mikkel Nørgaard til at filmatisere Jussi Adler-Olsens Kvinden i buret. Nikolaj Arcel skriver manus.
Af Jacob Ludvigsen

Den 36-årige instruktør Mikkel Nørgaard holder sig et imponerende gennemsnitligt billetsalg: 855.000.

Og selvom Nørgaard kun har en enkelt spillefilm bag sig — komediesuccessen Klovn — håber Zentropa nok på, at instruktøren kan holde kadencen oppe.

Filmselskabet har nemlig udpeget Klovn-instruktøren til at stå i spidsen for Zentropas kommende krimisatsning, filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens store hit, Kvinden i buret.

Filmskole-venner forenes
Det er første gang, Zentropa begiver sig ind på krimiområdet, som kan være lidt af en guldkalv for europæiske filmselskaber. Da Stieg Larssons Millennium-trilogi blev filmatiseret, solgte de for eksempel i stor stil.

Tanken om at tjene krimikassen luner utvivlsomt i Filmbyen i Avedøre, hvor Zentropa sidste år havde et underskud på 17 millioner kroner.

At dømme efter danskernes interesse for Jussi Adler-Olsens bøger synes publikum at være taget i ed på forhånd. Serien om vicekriminalkommissær Carl Mørck har nemlig længe ligget godt til på boghandlernes bestseller-lister.

Kvinden i buret skal skrives af Nicolaj Arcel og produceres af Zentropas Louise Vesth. Arcel, Vesth og Nørgaard er gamle kammerater fra Den Danske Filmskole. Arcel har (sammen med Rasmus Heisterberg) tidligere skrevet manuskript til Niels Arden Oplevs kæmpesucces Mænd der hader kvinder, mens Nørgaards erfaringer med krimiformatet begrænser sig til TV 2-serien Den som dræber.

Sceniske historier
Her var han oprindelig udpeget som konceptuerende instruktør, men han knækkede halsen på projektet undervejs og måtte forlade det i utide. Det afskrækker dog ikke Louise Vesth.

”Det taler måske endda til hans fordel! Han er sindssyg dygtig, så jeg har ingen betænkeligheder,” siger Zentropa-produceren, der ikke er i tvivl om bogforlæggets potentiale på det store lærred.

”De er meget sceniske og visuelle i deres historier og i de miljøer, de foregår i. Så det er helt oplagt, at de bliver til film,” mener hun.

Zentropa ved endnu ikke, hvornår landets mange Jussi Adler-Olsen-fans kan få Kvinden i buret at se i biografen. Arbejdet med manuskriptet begynder til gengæld i en nær fremtid.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko