Nyhed
07. nov. 2011 | 18:32

Klovn: The Movie får premiere i USA

Af Mads Suldrup

Den succesfulde film om den evigt uheldige Frank skal nu prøve kræfter med det amerikanske marked.
 

Mobsede kærester, en kanotur i Jylland og bøssesex på Skanderborg Festival.

Der er noget for enhver smag i Klovn: The Movie, der er den populære videreførelse af tv-serien Klovn af Casper Christensen og Frank Hvam, hvor de spiller sig selv i en lettere fiktiv udgave.   

Hele 855.000 danskere så Klovn: The Movie i biografen, og nu får amerikanerne også chancen. 

Distributionsselskabet Drafthouse Films har opkøbt rettighederne til filmen, der er instrueret af Mikkel Nørgaard, som også sad i instruktørstolen på mange af tv-seriens afsnit.

”Vi er henrykte over at tilføje Klovn: The Movie til vores voksende udvalg af film. Den er et perfekt eksempel på den dristighed og mangfoldighed, vi planlægger at udgive i Drafthouse Films,” udtaler Drafthouse Films grundlægger, Tim League.

Vandt festival i Texas
I filmen tager Casper, Frank og den uskyldsrene præpubertetsdreng Bo på en dekadent kanotur, der slutter på Skanderborg Festival, hvor Frank afbryder en Thomas Helmig-koncert, og Casper har kønslig omgang med en mand.

Man skulle tro, at det var for meget af det gode for det censurvante publikum i USA, men tidligere på året vandt Klovn: The Movie prisen for Bedste komediefilm på den anerkendte genrefilmfestival Austin Fantastic Fest i Texas.

Nu får resten af USA så mulighed for at se filmen. Drafthouse Films planlægger at distribuere Klovn: The Movie i biografen og gøre det muligt at opleve Frank og Caspers udskejelser via video on demand.

Det er endnu uvist, hvornår filmen vil få premiere.

 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko