Nyhed
09. okt. 2017 | 17:03

Ekko Shortlist: Kom med til årets filmfest!

Foto | Anders Rye Skjoldjensen
Til Ekko Shortlist Awards sidste år blev der i salen entusiastisk heppet på de nominerede film med farverige bannere.

Der bliver uddelt priser til landets største filmtalenter og festet hele natten, når vi den 9. december slår dørene op for Ekko Shortlist Awards 2017.

Af Nicki Bruun

I løbet af det seneste års tid er der kommet mange fantastiske kortfilm til på Ekko Shortlist.

Nu er det snart tid til Ekko Shortlist Awards, hvor vi med en stor prisuddeling og festaften hylder de bedste af de bedste fra det forgangne år.

Derfor er der god grund til at sikre sig billet til showet, der finder sted lørdag den 9. december kl. 19 i Bremen Teater.

Her vil vi for fjerde gang lade publikum og en professionel jury udvælge vinderne blandt den danske filmundergrund – og forhåbentlig finde nogle af morgendagens store filmfolk. Der bliver uddelt priser i tretten kategorier, blandt andet for bedste mandlige og kvindelige skuespiller samt bedste fotografering og klipning.

Efter prisuddelingen er der fest hele natten, hvor et af Danmarks mest lovende bands holder stemningen i top, og hvor natmaden også plejer at være en stor succes. Den leveres i år af falafelbaren Fala Fala.

Ekko Shortlist Awards arrangeres med støtte fra C More, Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Store oplevelser venter
Sidste år vandt den velspillede Et lift Shortlist Prisen, så instruktørerne Milad Avaz og Michel Copeland Toft kunne lade sig hylde af publikum og modtage den medfølgende pengepræmie på 25.000 kroner.

De har dog ikke hvilet på laurbærrene, for senere denne måned får Milad Avaz’ allerede roste spillefilmdebut Mens vi lever premiere. Han har skrevet filmens manuskript, mens broren Mehdi Avaz instruerer.

Sidste års uddeling huskes også især for Rudi Køhnkes følelsesladede takketale efter prisen for bedste mandlige skuespiller. Køhnke vandt for rollen som beskyttende far i en postapokalyptisk verden i Ødeland.

Han modtog et stort bifald i salen, da han efter en række svære år med angst fra scenen kunne bebude sit comeback i filmbranchen: ”Jeg har kæmpet med angsten i femten år – og jeg vandt.”

Køhnke medvirker også i Jacob Thomas Pilgaards Sé, hvilken klovn, der med en fjerdeplads i denne uge på Ekko Shortlist er i spil til dette års prisuddeling.

Vil du være med og se, hvilke store oplevelser Ekko Shortlist Awards kommer til at byde på i år, kan du købe billetter her.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Afholdes den 9. december i Bremen Teater.

Showet starter kl. 19 (dørene åbner kl. 18).

Aftenens vært er Anders Lund Madsen.

Natmaden leveres af falafelbaren Fala Fala, mens Fernet Branca og Stoli the Vodka står for drinks og shots.

Blondage (tidligere Rangleklods) spiller til efterfesten.

Køb billet her.

Sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko