Nyhed
05. juli 2014 | 14:43

Komponist bliver jurypræsident i Venedig

Foto | uoplyst
Alexandre Desplat har skrevet musik til over 100 film, blandt andre Moonrise Kingdom, Operation Argo, Kongens store tale, Venus i pels og The Tree of Life.

For første gang i Venedig Filmfestivals historie er en filmkomponist blevet udnævnt til jurypræsident. Til september står Alexandre Desplat i spidsen for uddelingen af Guldløven.

Af Jeppe Mørch

Sidste år ledte den legendariske, italienske instruktør Bernardo Bertolucci den jury, der noget overraskende tildelte dokumentaren Sacro GRA Guldløven på den 70. udgave af Venedig Filmfestival.

I år har festivalen valgt en helt anden profil på juryformandsposten.

Franske Alexandre Desplat bliver som den første filmkomponist nogensinde præsident for juryen, der 6. september skal uddele Guldløven og de andre officielle priser.

”Alexandre Desplat er ikke bare en af nutidens allerstørste filmkomponister. Han er også en passioneret cineast, og hans ekstraordinære, kunstneriske følsomhed bunder i et indgående kendskab til filmhistorien og dens sprog,” fortæller formand for Venedig Filmfestival, Alberto Barbera, på festivalens egen hjemmeside.

Fra Godzilla til Malick
52-årige Alexandre Desplat har arbejdet som komponist på over 100 film. Og han har været Oscar-nomineret hele seks gange. I 2007 vandt han en Golden Globe for sin musik til Kærlighedens slør med Naomi Watts, Edward Norton og Liev Schreiber.

I sin hyperproduktive karriere har Desplat både komponeret musik til anerkendte artfilm og stort anlagte blockbusters.

Han har været komponist på Godzilla og Harry Potter og arbejdet sammen med instruktører som Terrence Malick, Wes Anderson, Roman Polanski og Tom Hooper.

Hvilke film, der skal kæmpe om Guldløven, vil blive offentliggjort 24. juli.

Venedig Filmfestival tildeler også en pris for bedste debutfilm. Alice Rohrwacher, der vandt andenprisen Grand Prix på årets Cannes-festival, skal lede uddelingen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko