Nyhed
12. aug. 2011 | 10:45

Kortfilmmekka i Odense

Odense Internationale Film Festival offentliggør et mangefacetteret program, hvor Ekko præsenterer det islandsk-danske stortalent, Rúnar Rúnarsson.

Af Thomas Spejlborg Sejersen

For alle kortfilmelskere er Odense stedet at være mellem den 22. og den 27. august. I disse dage vises nemlig kortfilm fra nær og fjern i den fynske hovedstad.

Filmfestivalen afvikles i år for 26. gang, og på programmet er der omkring 200 film i alskens forskellige genrer. En blanding af internationale og danske film konkurrerer om tretten priser.

Man vil blandt andet kunne opleve Nikolaj Feifers sci-fi-poetiske afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, Junk Love, Ask Hasselbalchs ungdoms-monster-drama Vilddyr, og Mira Jargils Den tid vi har, der er en rørende dokumentar om hendes morfars afsked med sin hustru. 

Både den nationale og den internationale Grand Prix, honoreres med hver 25 000 kr., ligesom der også uddeles priser med tilhørende pengebeløb til blandt andet bedste Børn og Unge- og animationsfilm.

Overraskelser
Filmfestivalen beskriver sig selv som ”Danmarks hyggeligste, modigste og mest opfindsomme kortfilmfestival,” og juryerne vil, helt i denne ånd, også uddele priser til de mest opfindsomme og overraskende film.

”For overraskelsen er OFF11 fornemmeste formål,” fortæller festivalens programchef Kaspar Munk.

I de forskellige juryer sidder blandt andre den århusianske instruktørveteran, Nils Malmros, samt den danske digter og smagsdommer Lone Hørslev. Til at vurdere filmene i kategorien "Børn og Unge" er 8.a fra Højmeskolen betroet det ærefulde hverv.

Klip fra Cannes-film
Udover konkurrencefilmene byder filmfestivalen også på en række særarrangementer og specialvisninger.

Et af disse tegner Ekko sig for. Filmmagasinet arrangerer en aften i selskab med Rúnar Rúnarsson, der ud over at være Oscar-nomineret for sin filmskoleansøgningsfilm Sidste gård fra 2004 deltog på årets Cannes-festival med spillefilmen Volcano.

Sidste gård og Rúnarsson prisvindende kortfilm Småfugle samt udvalgte klip fra Volcano vil blive vist. Efter filmene vil instruktøren deltage i en Q&A med Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

Arrangementet byder desuden på en forfriskning og et gratis eksemplar af det nye nummer af Ekko, der først udkommer dagen efter, den 24. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko