Nyhed
27. sep. 2013 | 03:58 - Opdateret 27. sep. 2013 | 09:22

Lærkevej får amerikansk version

Foto | Cosmo Film
Lærkevej handler om tre søskende, der tvinges fra storbyen til det småborgerlige forstadskvarter. Amerikanerne har dog især været begejstrerede for det gennemsnitlige ægtepar spillet af Henrik Prip og Anette Støvelbæk (yderst til venstre).

Folkene bag Lærkevej føler sig trygge ved, at serien skal produceres af manuskriptforfatterne bag succesen The Sopranos.

Af Marie Andersen og Jeppe Mørch

For en gangs skyld er det ikke en af DR’s dramaserier, der får en amerikansk tvilling. Det er TV 2 og Cosmo Films Lærkevej, som over there får titlen ”Park Road”.

”Vi blev kontaktet af to piger fra agentbureauet eOne, fordi de ledte efter materiale til to forfattere. Vi sendte dem tre afsnit, og tre dage senere forlød det, de ville have resten af sæsonen,” fortæller Rasmus Thorsen, der er medstifter af Cosmo Film.

Han refererer til Mitchell Burgess og Robin Green, som tidligere har haft stor succes som manuskriptforfattere og producere på The Sopranos. Nu skal de udvikle en ny serie om forstadsfamilier med tætte bånd til den kriminelle verden, nemlig Lærkevej.

Uhyrlige hemmeligheder
Lærkevej handler om tre forældreløse søskende, der tvinges til at flygte fra storbyen, efter at den ældste af de tre uheldigvis dræber en albansk kriminel.

Serien skal på amerikansk foregå i samme sorthumoristiske univers, man kender fra Lærkevej, hvor forstadslivets stille eksistenser langsomt viser sig at rumme uhyrlige, men også sjove hemmeligheder.

Cosmo Film får ikke indflydelse på den amerikanske udgave, men Rasmus Thorsen stoler på, at der bliver ikke pillet for meget ved seriens dna.

”Vi har en fin kontakt med dem og er rigtig glade for, at det er dem, fordi de har forstået seriens indhold,” siger Rasmus Thorsen, som ikke vil afsløre, hvor meget Cosmo tjener på salget.

”Sådan noget begynder jo først at blive økonomisk interessant i det øjeblik, serien bliver sendt, så det handler i første omgang om æren og skulderklappet.”

De spøjse karakterer
Serien er skabt af manuskriptforfatteren Mette Heeno, som er ovenud begejstret for salget.

”Vi er meget, meget glade. Det er simpelt hen så fedt,” fortæller hun, da Ekko fanger hende på telefonen.

Tonen, det skæve univers og de spøjse karakterer har fænget amerikanerne.

”De er meget vilde med karaktererne og ville ønske, de kunne tage de danske skuespillere i den amerikanske version,” fortæller Mette Heeno.

Det er især Henrik Prip og Anette Støvelbæks på overfladen gennemsnitlige ægtepar, Kim og Astrid Borg, som Mitchell Burgess og Robin Green er faldet for.

Passer til amerikanske stuer
Processen med manuskriptforfatterne har stået på i næsten et år, hvor Sony Television i mellemtiden er kommet med.

For en lille uge siden blev Park Road så solgt til tv-stationen NBC, hvor man angivelig blot skulle høre halvdelen af oplægget til serien, før der blev udbrudt: ”Stop, stop, vi vil have den!” 

Lærkevej nåede aldrig op på siden af DR’s dramasucceser, hvad seere angår. Men man havde dog pæne seertal med i gennemsnit 810.000 til hvert afsnit. Serien kørte over to sæsoner i Danmark, og der blev i alt sendt 22 afsnit. I 2012 kom der en spillefilm om Lærkevej.

Nu hvor projektet har fået nyt liv, kunne man måske fristes til at tro, at der er en tredje sæson på tegnebrættet. Men Mette Heeno mener, at serien har haft sin tid i Danmark.

I stedet glæder hun sig over, at Lærkevej har en fremtid på den anden siden af Atlanten.

”Vi bliver nødt til at slippe serien fri, fordi den skal tilpasses, men jeg tror formatet og universet passer godt til de amerikanske stuer. Jeg har meget stor tiltro til lige præcis de mennesker. Og hvis de kan føre deres ånd ind i Lærkevej, så tror jeg, at serien lever videre på bedste vis.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko