Nyhed
20. maj 2020 | 11:01

Lanthimos kaster sig over monsterfilm

Foto | Atsushi Nishijima
Emma Stone bliver instrueret af Yorgos Lanthimos under optagelserne af The Favourite, som den græske instruktør nu gør klar til følge op på med sin næste film.

Den græske instruktør Yorgos Lanthimos filmatiserer med sin manuskriptforfatter fra The Favourite en monsterroman, som flere instruktører uden held har givet sig i kast med.

Af Nicki Bruun

Græske Yorgos Lanthimos er en af tidens mest opfindsomme og tankevækkende instruktører.

Siden gennembruddet med det mørke satiredrama Dogtooth fra 2009 har han skabt de hjernevridende og voldsomt underholdende The Lobster, The Killing of a Sacred Deer og senest periodedramaet The Favourite.

Sidstnævnte fik topkarakteren seks stjerner af Ekkos anmelder, der var stærkt begejstret for historien om erotiske intriger ved det engelske hof i 1700-tallet. Olivia Colman vandt en Oscar for sin hovedrolle som Dronning Anne, mens manuskriptforfatterne Deborah Davis og Tony McNamara samt Yorgos Lanthimos blev nomineret.

Nu planlægger instruktøren igen at slå sig sammen med sin ene manuskriptforfatter fra The Favourite, Tony McNamara, for at lave sin næste film, skriver The Hollywood Reporter.

Det er en filmatisering af monsterromanen The Hawkline Monster, som forfatteren Richard Brautigan skrev i 1974. Den handler om to revolvermænd, der bliver hyret af en pige til at dræbe et monster i kælderen under et hus. Men alt er ikke, som det ser ud, og bogen parodierer både westerngenren og gotisk horror.

Historien er tidligere forsøgt filmatiseret flere gange. Hal Ashby prøvede først at lave filmen med Jack Nicholson og Dustin Hoffman i hovedrollerne, og senere med brødrene Jeff og Beau Bridges. Også Tim Burton har uden held forsøgt sig.

Ny inspiration
Tony McNamara er lige nu aktuel som serieskaberen bag endnu et satirisk periodedrama, Hulu-serien The Great, der herhjemme kan ses på HBO Nordic.

Han har også skrevet manuskriptet til Disneys live action-filmatiseringen Cruella, der handler om de unge år for skurken Cruella de Vil fra den klassiske tegnefilm 101 dalmatinere.

The Favourite var den første spillefilm siden Dogtooth, som Yorgos Lanthimos ikke skrev sammen med landsmanden Efthymis Filippou.

Det kunne tyde på samarbejdsvanskeligheder mellem instruktøren og manuskriptforfatteren. Men de to lavede sidste år kortfilmen Nimic – hvor Matt Dillon spiller en cellist i problemer – så der er nok snarere bare tale om at hente ny inspiration blandt andre mennesker.

Det vides endnu ikke, hvornår The Hawkline Monster går i optagelse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko