Nyhed
27. apr. 2021 | 12:47

DiCaprio vil lave Druk på amerikansk

Foto | HFPA & Henrik Ohsten
Verdensstjernen Leonardo DiCaprio er kendt for film som Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood, men nu overvejer skuespilleren at spille hovedrollen i genindspilning af Druk.

Leonardo DiCaprios produktionsselskab køber rettighederne til at genindspille Oscar-vinderen, men møder kritik. Har et remake af en dansk film nogensinde være en succes?

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

Druk ville aldrig nogensinde være blevet produceret i USA, fordi det var et alt for økonomisk risikabelt projekt, har Thomas Vinterberg udtalt.

Men efter filmens Oscar-nominering og triumfen søndag nat er der nu planer om at lave et amerikansk remake.

Retten til at lave en engelsksproget version af det danske komediedrama er købt af Leonardo DiCaprios produktionsselskab Appian Way.

Det er sket ved en auktion, og ifølge amerikanske Deadline har skuespillerne Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain) og Elizabeth Banks (The Hunger Games) været blandt de interesserede.

Thomas Vinterberg skal være executive producer på produktionen, og Deadline skriver, at udsigten til, at verdensstjernen DiCaprio kan spille hovedrollen Martin, som i den danske originalversion spilles af Mads Mikkelsen, har været afgørende.

”Han er – ud over at være den største og næsten den eneste reelle filmstjerne, der findes i verden – en helt fabelagtig skuespiller, og jeg synes, at hans valg i karrieren udtrykker ret stor integritet og begavelse. Så jeg synes, det er spændende, hvad de kan få ud af det,” siger Thomas Vinterberg til Ritzau.

Utilfredshed med planer
Nyheden om en amerikansk genindspilning af den danske succesfilm bliver bestemt ikke taget varmt imod af alle.

Druk er bogstaveligt talt en film, der hylder dansk kultur. Hvorfor er der brug for en amerikansk genindspilning?” lyder en af de engelsksprogede kommentarer på Twitter.

”Hvad med i stedet at genindspille alle Leonardo DiCaprios film og have Mads Mikkelsen i hovedrollen?” spørger en anden bruger på det sociale medie.

”Hollywood tror, at det at fjerne underteksterne er idé nok til en genindspilning. Så vil jeg gerne lave Amélie uden undertekster. Hvor er mine millioner af kroner?” kommer det fra en tredje.

Også professionelle filmfolk og kritikere har ytret deres misfornøjelse ved, at Hollywood tager andres idéer i stedet for at lave originale film.

Skuespilleren Antony Starr, kendt for serierne Banshee og The Boys samt Ulrich Thomsens Gutterbee, er helt kort i sin reaktion, som dog ikke er til at misforstå.

I en kommentar til nyheden på Twitter skriver han blot ”Ugh”.

Remakes er ingen succes
Druk er langt fra den første danske film, som bliver genindspillet på engelsk, men vi har endnu til gode at se et succesfuldt remake.

Ole Bornedal tog til USA og lavede i 2004 selv den engelsksprogede version af Nattevagten under titlen Night Watch.

Den blev dog hverken en økonomisk eller kunstnerisk succes, og der er udbredt enighed om, at den på trods af stjerner som Ewan McGregor og Nick Nolte ikke kunne måle sig med den danske.

Susanne Biers Brødre blev i 2009 til Brothers med Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire og Natalie Portman og fik på hattepulden af kritikerne.

Bille Augusts Stille hjerte er for nylig kommet på i en amerikansk genindspilning under titlen Blackbird.

Også briterne har haft øje for remakes af danske film. Susanne Biers Den eneste ene blev i 2002 versioneret under titlen The One and Only. Og syv år senere kom der en britisk version af Nicolas Winding Refn debut fra 1996, Pusher.

Ingen af dem blev en succes.

Pt. er den amerikanske blockbuster-instruktør Michael Bay i gang med at genindspille Laurits Munch-Petersens debut Ambulancen fra 2005.

Filmen blev i sin tid overset af både kritikere og publikum herhjemme, så her er der en reel chance for, at remaket får større succes end originalen.

Trailer: Druk

Kommentarer

Thomas Vinterberg i #86

Stort interview med Thomas Vinterberg i Ekko #86.

Instruktøren fortæller om tilblivelsen af Druk.

Køb #86 og få det tilsendt.

Tegn abonnement og se film gratis.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko