Nyhed
01. dec. 2011 | 16:00

Let’s Get Lost får én stjerne mere

Fjorten år efter premieren kommer Politikens Kim Skotte op på fem stjerner til Jonas Elmers kultklassiker, som ifølge anmelderen er ”dansk coolness på film”.
Af Claus Christensen

Ekko har – med hjælp fra læserne – gjort Let’s Get Lost tilgængelig på dvd for første gang nogensinde. Fordi vi mener, at den jazzede feelgood-komedie fortjener en plads i dansk filmhistorie.

Dvd’en følger gratis med det nye nummer, som netop er kommet på gaden.

Men det store spørgsmål er, om filmen stadig holder? Er den lige så morsom og rørende, som den var for fjorten år siden, eller er de dengang så friske drengestreger blevet til forældet 90’er-nostalgi?

Uimodståelig Sidse Babett

Hvis man skal tro Politikens Kim Skotte, er Let’s Get Lost modnet som en god vin, der med tiden kun er blevet bedre. I dagens avis uddeler anmelderen nemlig fem stjerner, og det er én mere, end han gav filmen ved premieren i 1997!

Kim Skotte er begejstret over gensynet ”med Troels Lyby, Nicolaj Kopernikus og Bjarne Henriksen i charmerende lømmelalder og især med Sidse Babett Knudsen, dengang hun uimodståeligt og med rivejernet forrest banede vejen til Den eneste ene to år senere”.

Politikens anmelder mener, at Let’s Get Lost er en af de mest udtalte generationsmanifestationer i dansk film.

Spiller samme melodi

”Den besungne nye naturlighed i dansk film har aldrig lydt mere naturlig end her. Nørrebro har ikke været i nærheden af at se så godt ud siden,” skriver Kim Skotte og fremhæver, at Jonas Elmer og skuespillerne uden at tøve eller blinke spiller samme melodi.

”Dens naturalistiske skuespil i kombination med lavbudget dannede skole. Men på andre måder blev den hængende i luften som en gammel jazzmelodi i et tilrøget lokale … Dens styrke og den stille svaghed er jo dens generationstypiskhed. Dansk coolness på film – det blev et kort kapitel.”

Jonas Elmer er glad for den ekstra stjerne, men han er ikke sikker på, at det er filmen, som er modnet.

”Måske er anmelderen modnet. Jeg glæder mig til at læse den næste anmeldelse af filmen om tyve år,” siger han med et smil.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko