Nyhed
13. dec. 2011 | 17:31

Let’s Get Lost-release i billeder

Der blev grinet igennem, og gamle minder blev vækket til live, da Ekko fejrede udgivelsen af Let’s Get Lost. Her følger aftenen i billeder.
Af Jesper Bo Petersen

Missionen lykkedes. Med det nye nummer af Ekko, der er på gaden nu, følger Jonas Elmers debutfilm — for første gang nogensinde på dvd, fjorten år efter premieren i 1997.

Det blev fejret en tirsdag aften i Empire Bio, hvor filmfolk og mange af de fans, der har støttet udgivelsen gennem Ekkos indsamling, var mødt op til en særvisning.

Efter filmen agerede instruktør Jonas Elmer sprechtstalmeister suppleret af filmens fotograf og næsten alle skuespillere — med en veloplagt Sidse Babett Knudsen i spidsen.

Aftenen blev sluttet af i Empires foyer, hvor der var gratis øl og masser af filmsludder, og det hele blev dokumenteret af fotograf Kennet Havgaard.Fotograf Bo Tengberg, Nicolaj Kopernikus, Sidse Babett Knudsen, Bjarne Henriksen og instruktør Jonas Elmer indtog scenen foran biograflærredet og blev hyldet af et begejstret publikum.I dag er Ole John (tv.) underviser på Den Danske Filmskole, men i sluthalvfemserne fik han sig noget af en overraskelse, da den novellefilm, han havde støttet som konsulent, var blevet til spillefilmen Let’s Get Lost. Her taler han med fotograf Bo Tengberg.Alle kender alle. I Let’s Get Lost spiller en ung Nicolaj Kopernikus dagdriveren Steffen, som Sidse Babett Knudsen lokker i uføre for en plovmand. Her ses han fjorten år efter i selskab med Birgitte Hjort Sørensen, som i dag er kollega med Sidse Babett Knudsen i Borgen, hvor hun spiller samvittighedsfuld journalist.”Nu er filmen endelig færdig,” sagde den taknemmelige instruktør efter filmvisningen, og Ekkos chefredaktør Claus Christensens fik en krammer og et ”tak for hjælpen”.Anders Hjerming er en mere end almindelig stor fan af Jonas Elmers kultfilm fra 1997. I 2010 startede han Facebook-gruppen ”500-Nu 1000 for Let’s Get Lost på dvd/blu-ray”, og med dvd-udgivelsen er både hans og Jonas Elmers drøm gået i opfyldelse.Tirsdag var der ingen snak om regeringsrokader, spin eller Birgitte Nyborg fra Borgen. Alligevel var Sidse Babett Knudsen aftenens dronning, for i Let’s Get Lost leverer hun en af karrierens bedste præstationer som den jalousiplagede Julie.Da Nicolaj Kopernikus, Sidse Babett Knudsen og Bjarne Henriksen så Let’s Get Lost første gang, vidste de ikke, om de skulle grine eller græde. På gensynets aften beskrev Kopernikus filmen som ”en bedrift”.”Nu er han simpelthen en topslikker?” spørger Mette Horn i Let’s Get Lost og gav dermed filmens mest berømte scene en passende titel. Hun nød gensynet.I det nye nummer af Ekko står han bag et ti sider langt, eksklusivt interview med Sidse Babett Knudsen. Ekkos stjerneinterviewer Kristian Ditlev Jensen i Empires foyer travlt optaget af sms’er efter aftenens særvisning.Rune Tolsgaard, en af Drengene fra Angora, er medforfatter på Jonas Elmers IRL, der ligesom Let’s Get Lost improviseres frem. Han får en bajer sammen med Uffe Rørbæk, en af drengene fra De nattergale, der spiller med i IRL, som får premiere til foråret.Instruktør Jonas Elmer i et intenst øjeblik med sin stjerne Sidse Babett Knudsen. De kender hinanden helt tilbage fra folkeskolen, og Let’s Get Lost blev et fælles gennembrud.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko