Nyhed
16. sep. 2013 | 16:48

Lindholm laver film om Afghanistan-krig

Foto | Jan Buus
Tobias Lindholms kommende Krigen vil handle om danske soldaters missioner i Afghanistan og kredse om temaer som vold, demokrati og krigens regler.

Tobias Lindholm og Pilou Asbæk fuldfører deres trilogi om desperate mænd med Krigen, der handler om en gruppe danske soldater i Afghanistan.

Af Jacob Ludvigsen

I R og Kapringen har Tobias Lindholm med stor dramatisk tæft udforsket, hvordan mænd reagerer, når de bliver udsat for ekstreme situationer.

Og nu bliver fængselscellen og fragtskibet udskiftet med et andet helvede på jord: et krigsramt Afghanistan.

Tobias Lindholms kommende film har arbejdstitlen Krigen, og for tredje gang i træk bliver det Pilou Asbæk, der skal lægge krop til Lindholms desperate hovedfigur. I R var Asbæk den nyindsatte fange Rune, som det endte grueligt galt for. Og som den gidselstagne skibskok Mikkel gik det ham ikke stort bedre i Kapringen.

Mænd i små rum
I Krigen spiller Pilou Asbæk en af de soldater, hvis missioner i Afghanistan filmen følger. Filmen vil kredse om temaer som vold, demokrati, krigens pris og krigens regler, oplyser Nordisk Film over for Ekko.

Tobias Lindholm har tidligere udtalt, at R og Kapringen er de to første film i en trilogi ”om mænd i små rum”. Det vides dog endnu ikke, på hvilken måde soldaterne i Krigen vil blive placeret i en klaustrofobisk situation.

Lindholm er egentlig uddannet manuskriptforfatter og har været medforfatter på Thomas Vinterbergs Submarino, Jagten og den kommende Kollektivet. Han har tidligere betegnet instruktørarbejdet som en sidebeskæftigelse, om end han er blevet fremhævet som en af landets mest talentfulde. Både R og Kapringen vandt Bodil, og Variety kårede ham i januar som en af ti instruktører fra hele verden, man bør holde øje med.

Samler jazzorkesteret
Den 35-årige instruktør arbejder med historier stærkt forankret i virkeligheden ud fra princippet: Reality Rules.

”Det er en rettesnor, Michael Noer og jeg opsatte, da vi arbejdede med R, og som jeg på Kapringen har forsøgt at raffinere og gøre brug af igen. Det betyder ganske enkelt, at vores ideer er forankret i virkeligheden og afprøvet i den konkrete virkelighed, vi forsøger at fortælle,” fortalte han i Ekko #58.

Til sin kommende film vil Lindholm igen samle det faste hold, som han kærligt har betegnet som sit ”jazzorkester”. René Ezra og Thomas Radoor fra Nordisk Film producerer, og det vil overraske, hvis Magnus Nordenhof Jønck ikke vil være at finde bag kameraet og Adam Nielsen i klipperummet.

Om der igen bliver plads til Roland Møller, som Lindholm sammen med medinstruktør Michael Noer opfandt i R og siden har gjort sig bemærket i Kapringen og Noers Nordvest, vil tiden vise.

Optagelserne til Krigen starter i begyndelsen af næste år.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko