Nyhed
28. aug. 2018 | 16:48

Louis C.K. vender tilbage på scenen

Foto | KC Bailey
I sin tv-serie Louie optræder Louis C.K. ofte på den standup-scene, han kender så godt. Nu er komikeren også i virkelighedens verden vendt tilbage foran mikrofonen.

Den populære komiker sagde sidste år, at han ville tage en pause efter afsløring af sexchikane mod adskillige kvinder. Nu har han optrådt med et standup-show i New York.

Af Nicki Bruun

Det var en offentlig hemmelighed i den amerikanske komikbranche, men kom som et chok for mange, da Louis C.K. sidste år af fem kvinder blev anklaget for sexchikane og upassende opførsel.

Den populære komiker indrømmede kort efter at have onaneret enten foran kvinderne eller mens han talte i telefon med dem. Han udtalte i november, at han angrede og ville trække sig tilbage og bruge lang tid på at lytte i stedet for at snakke.

Nu er han vendt tilbage til sin metier på en standup-scene. Louis C.K. optrådte på komikklubben Comedy Cellar i New York sent søndag aften amerikansk tid.

Her snakkede han i femten minutter om ”racisme, drikkepenge til tjenere og parader”, siger klubbens ejer Noam Dworman til avisen New York Times.

Dworman vidste ikke, at Louis C.K. ville optræde, og publikum fik sig også noget af en overraskelse. Men ifølge klubejeren blev komikeren varm modtaget af det 115-mand store publikum, der klappede højt, da han indtog scenen.

Grænseoverskridende jokes
Louis C.K. gik under titlens ”verdens sjoveste mand”, da han sidste år blev endnu en i rækken af magtfulde mænd, der efter #MeToo-bevægelsens indtog blev anklaget for sexchikane.

Han er kendt for sine hyldede standup-specials, hvor han fortæller grænsesøgende vittigheder om hverdagen med sine to døtre og hvad han ellers kommer ud for. Også hans tv-serie Louie hører til i den absolutte top inden for komedieserier.

Afsløringen af komikeren fik betydning for hans spillefilm I Love You, Daddy, der kort forinden havde fået premiere på Toronto-festivalen. Filmen endte med at blive taget af plakaten både i Danmark og stort set resten af verden.

En scene i filmen viser en mand, der foregiver at onanere, mens Louis C.K.’s hovedperson snakker i telefon med en kvinde. Det var også provokerende for mange mennesker, at hovedpersonens syttenårige datter i filmen indleder et forhold til en meget ældre mand.

Louis C.K. har endnu ikke selv udtalt sig om sin tilbagevenden på scenen, så det vides ikke, om det blot var et testforsøg eller starten på et reelt comeback for komikeren.

Trailer: I Love You, Daddy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko