Nyhed
10. nov. 2017 | 22:20

Louis C.K. indrømmer og trækker sig tilbage

Foto | K.C. Bailey
Louis C.K. har i en årrække udstillet sig selv på scenen og i tv-serien Louie, men komikeren indrømmer nu, at han har opført sig uansvarligt bag kulissen.

”Jeg havde en magt over disse kvinder, fordi de beundrede mig,” siger komikeren Louis C.K., der blankt indrømmer, at han har onaneret foran kvinder.

Af Claus Christensen

Mens historierne om sexchikane vælter ud af skabet i Hollywood, oplever vi vidt forskellige former for damage control.

Nogle benægter, andre kommer med en halvkvædet vise, og så er der Louis C.K., som lægger sig fladt ned.

I går stod fem kvinder frem i New York Times og anklagede den verdensberømte komiker for at have onaneret foran dem uden samtykke. Hændelserne er tilbage i 1990’erne og 00’erne.

I dag har 50-årige Louis C.K., der er kendt for serien Louie og utallige standup-shows, via nyhedsbureauet AP offentliggjort en erklæring, hvor han indrømmer alt.

”Disse historier er sande. På det tidspunkt sagde jeg til mig selv, at det, jeg gjorde, var okay, fordi jeg aldrig viste en kvinde min penis uden at spørge først, hvilket også er sandt,” skriver Louis C.K. og fortsætter:

”Men senere i livet har jeg lært – alt for sent – at når du har magten over et andet menneske, skal man ikke spørge dem om at se din penis. Det har bragt dem i forlegenhed. Jeg havde en magt over disse kvinder, fordi de beundrede mig. Og jeg håndterede den magt uansvarligt.”

Sjofle vittigheder
Louis C.K. er blevet elsket for at udstille sine egne svagheder i sine standup-show og serien Louie, der har kørt siden 2010 og er blevet rost for at have ført sitcom-genren ind i guldalderen på amerikansk tv.

Men mange af Louis C.K.’s sjofle vittigheder har fået en besk bismag efter artiklen i New York Times.

Som når han på sin turné i 2016 advarer folk imod at kigge på hans penis: ”Because it is awfull!” Og afsnittet Pamela: Part 1 fra fjerde sæson af Louie, hvor man ser Louis C.K.’s hovedperson forgribe sig på vennen Pamela (arbejdspartneren Pamela Adlon) er direkte ubehageligt.

I hans nye film I Love You, Daddy er der sågar en scene, hvor en fyr masturberer på afstand af nogle mennesker. 

Comeback?
Komikeren, der har skabt sig en karriere på at tale om pinligheder, vil nu stikke piben ind.

”Jeg er fuld af anger. Jeg har forsøgt at lære af mine handlinger. Og flygte fra dem. Nu er jeg bevidst om omfanget af konsekvenserne af mine handlinger,” udtaler Louis C.K.

”Jeg lærte i går, at konsekvenserne for disse kvinder, som beundrede mig, var, at de fik det dårligt med sig selv og blev vagtsomme i forhold til andre mænd, som aldrig ville have sat dem i samme position.”

”Jeg har brugt min lange og heldige karriere på at sige og gøre, hvad jeg ville. Men nu er det tid til at trække mig tilbage og bruge lang tid på at lytte.”

Louis C.K. har allerede mistet mange af sine støtter. Den amerikanske distributør af hans nye spillefilm I Love You, Daddy trak sig, og streamingtjenesten HBO meddelte, at man ville fjerne alt det, der har forbindelse til komikeren.

Det er umuligt at sige, om vi nogensinde får I Love You, Daddy at se. Men Louis C.K’s utvetydige indrømmelse af beskyldningerne, som han tidligere ellers pure har afvist, er et signal om, at han håber på at få tilgivelse og kunne gøre comeback engang ude fremtiden.

Louis C.K. live

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko