Nyhed
10. nov. 2017 | 00:43

Fem kvinder anklager Louis C.K. for krænkelser

Foto | Christopher T. Saunders
Louis C.K. har instrueret I Love You, Daddy, men medvirker også i rollen som manuskriptforfatteren Glen Topher, der har vundet mange Emmy-statuetter.

En visning af Louis C.K.’s nye film, I Love You, Daddy, er blevet aflyst. Fem kvinder beskylder i New York Times den populære komiker for at have onaneret foran dem.

Af Jeppe Mørch

Listen over magtfulde mænd fra Hollywood, der anklages for seksuelle overgreb og krænkelser, vokser dag for dag. Nu kan de senere års måske største komiker føjes til listen.

Siden 2015 har der på nettet floreret rygter om, at Louis C.K. skulle have krænket kvindelige komikere ved at onanere foran dem uden samtykke.

New York Times har undersøgt rygterne, og i en helt ny artikel fortæller fem kvinder i dag, at de er blevet seksuelt krænket af C.K.’s masturbation.

Artiklen er blandt andre skrevet af Jodi Kanter, der også var med til at fælde Harvey Weinstein for en måned siden.

Louis C.K. skulle have præsenteret sin nye film, I Love You, Daddy, i New York torsdag aften, og efter visningen var der planlagt et besøg i talkshowet The Late Show With Stephen Colbert. Men begge dele blev aflyst efter den nye artikels beskyldninger.

Onani på film og virkeligheden
Da I Love You, Daddy havde premiere på filmfestivalen i Toronto tidligere på året, skabte den mørke komedie røre. Filmen handler om en syttenårig pige (Chloë Grace Moretz), der indleder et forhold til en stjerneinstruktør på 68 (John Malkovich). Louis C.K. har været inspireret af Woody Allens film – ikke mindst Manhattan – og legendens liv.

I I Love You, Daddy foregiver en mand på et tidspunkt at onanere foran tilfældige mennesker.

I virkelighedens verden skulle Louis C.K. have onaneret foran komikerduoen Dana Min Goodman og Julia Wolov under en comedy-festival i Aspen.

Han inviterede dem op på sit hotelværelse, fortæller de til New York Times. ”Og så gjorde han det virkelig. Han tog alt sit tøj af, og begyndte at onanere,” siger de.

Undskylder for det forkerte
Komikeren Abby Schachner har oplevet Louis C.K. onanere, mens de talte i telefon. Først fortalte han om seksuelle fantasier, før han begyndte at trække vejret meget dybt.

En anden komiker, Rebecca Corry, skulle i 2005 spille sammen med Louis C.K. i en serie. På settet henvendte Louis C.K. sig til Rebecca Corry og spurgte, om hun ville med ind i hans omklædningsrum, så han kunne masturbere foran hende.

Corry afviste rasende tilbuddet.

Senere modtog Rebecca Corry en undskyldende mail fra Louis C.K., som New York Times har set. Han ringede også til hende og sagde undskyld for, at han havde skubbet hende ind på et toilet.

Corry svarede ham, at det havde han altså aldrig gjort. Han havde tilbudt at onanere foran hende. Ifølge avisen skulle C.K. have afsluttet opkaldet med ordene: ”Dengang læste jeg ofte folk forkert.”

En femte kvinde, der vælger at være anonym, beskriver lignende onani-historier om Louis C.K.

Uvis fremtid for filmen
Indtil videre har Louis C.K. ikke svaret på anklagerne. Hans publicist, Lewis Kay, har blot givet New York Times en kort besked: ”Louis svarer ikke på nogen spørgsmål.”

Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser anklagerne får for distributionen af I Love You, Daddy, som står til dansk premiere 25. januar 2018.

Den amerikanske distributør The Orchard udsendte ifølge Hollywood Reporter følgende udmelding, efter at visningen af filmen blev aflyst i New York:

”På baggrund af beskyldningerne mod Louis C.K. beskrevet i New York Times aflyser vi aftenens premiere på I Love You, Daddy. Den adfærd, som anklagerne beskriver, hører ingen steder hjemme. Derfor overvejer vi nu nøje distributionen af filmen.”

Trailer: I Love You, Daddy

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko