Nyhed
27. okt. 2017 | 14:20 - Opdateret 27. okt. 2017 | 16:51

Mads Mikkelsen som lejemorder

Foto | Brooke Palmer
Mads Mikkelsen har spillet den sultne seriemoder Hannibal Lecter i tv-serien Hannibal, og nu skal skuespilleren være lejemorder i den kommende thriller-noir Polar.

Den danske skuespiller har hovedrollen som lejemorder på flugt i Jonas Åkerlunds kommende thriller-noir Polar.

Af Kjartan Hansen

Med nogle år på bagen som international skuespiller er der stadig stor interesse for danske Mads Mikkelsen, der er højt profileret verden over for præstationer i film som Casino Royale, Jagten og Rogue One.

Den Cannes-prisvindende skuespiller har netop fået hovedrollen i den kommende filmatisering af forfatter Victor Santos’ film noir-inspirerede grafiske roman Polar.

Mads Mikkelsen skal spille den eftertragtede, men pensionerede lejemorder Black Kaiser. Han må gøre brug af sine evner igen, da en tidligere arbejdsgiver vil likvidere ham for at rydde sine spor.

Den engelsksprogede film produceres af det tyske selskab Constantin Film.

Født til at snigmyrde
Victor Santos’ værk, som er filmens forlæg, er næsten blottet for dialog og lader historien om Black Kaiser blive fortalt igennem sort-hvide – og indimellem røde – billeder.

”Mads Mikkelsen er født til rollen som verdens førende snigmorder,” siger filmens producer Jeremy Bolt og vurderer, at skuespilleren har det helt rigtige udtryk til at spille den dystre lejemorder.

Produceren sælger den kommende film som en helstøbt filmisk oplevelse, der er tro mod forlægget. Den skal instrueres af svenske Jonas Åkerlund, som ifølge Bolt har en ”unikt spraglet, men jordnær og mørk komisk stil”.

Jonas Åkerlund har i snart 30 år instrueret musikvideoer for kendte musikere. Han har tidligere brugt grafiske romaner som inspiration i videoerne til blandt andre Lady Gagas Paparazzi og fortsættelsen Telephone, hvor den samme karakter optræder i et spraglet univers og begår mord som fritidsaktivitet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko