Nyhed
22. aug. 2019 | 00:28 - Opdateret 22. aug. 2019 | 10:16

Marvel trækker sig fra Spider-Man

Foto | Lacey Terrell
Unge Tom Holland har været umådeligt populær som den vakse netsvinger i de seneste film om Spider-Man, men nu er superheltens fremtid usikker.

Forhandlingerne om Spider-Man mellem Disney og Sony er gået i hårdknude, så fremtiden i Marvel-universet ser sort ud for superhelten.

Af Claus Nygaard Petersen

Edderkoppemanden fra New York får muligvis ikke lov til at redde verden sammen med de andre Avengers i fremtiden.

Selskaberne Disney, som ejer Marvel, og Sony, der ejer filmrettighederne til Spider-Man, har ikke kunnet blive enige om en ny aftale.

På trods af samarbejdets massive succes, hvor Spider-Man: Far From Home netop er blevet den bedst indtjenende film i Sonys historie, er det alligevel økonomien, som skiller de to parter ad.

Ifølge netmediet Collider har Disney foreslået Sony, at Spider-Man-projekter fremover skal finansieres af begge selskaber 50/50. Som aftalen er nu får Marvel fem procent af indtægten fra billetsalget og salg af merchandise.

Derudover vil Disney spare på Marvel-producer Kevin Feiges involvering.

Det er et alvorligt stridspunkt, for det er under Feiges vejledning og Spider-Mans inklusion i Marvel-filmene, at de to sidste film om netsvingeren er blevet kæmpe succeser.

Bitterhed
Tirsdag aften valgte Sony ganske usædvanligt at komme med en udmelding på selskabets Twitter-konto.

”Kevin er fantastisk, og vi er taknemmelige for hans hjælp og vejledning og værdsætter den sti, han har guidet os ud på, som vi vil fortsætte,” skriver Sony i et tweet.

Bitterheden er dog på ingen måde til at tage fejl af. I en spydig kommentar slår Sony fast, hvem der ejer Spider-Man.

”Vi er skuffede, men respekterer Disneys beslutning om ikke at lade ham være producer på vores næste live-action Spider-Man-film,” fortsætter Sony.

”Vi håber, det vil ændre sig i fremtiden. Men vi har forståelse for, at alle de nye ansvarsområder, Disney har tildelt ham – inklusive al deres nye Marvel-materiale – ikke giver ham tid til at arbejde på IP (intellektuel ejendom, red.), som de ikke ejer.”

En kilde fra Sony siger dog til Collider, at forhandlingerne stadig er i gang, og at det primært drejer sig om producerkrediteringen til Kevin Feige.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko