Nyhed
13. okt. 2018 | 12:40

Mellem kærlighed og drabeligt kaos

Foto | Peter Sørensen
I en af førsteårsfilmene fra Super8, Vidnet, spiller et jagtgevær en afgørende rolle, når en flok voksne mennesker holder deres sommerhus-tradition i hævd.

På mandag kan du eksklusivt hos Ekko se førsteårsfilmene fra niende årgang på filmuddannelsen Super8, der har kastet sig over skræmmende gys og poetisk drama.

Af Nicki Bruun

Debatten om hovedstad kontra provins raser mere end nogensinde i den danske filmbranche, hvor langt størstedelen af folkene har hjemme i København. 

Men der sker mange spændende ting rundt omkring i landet. Det så vi til sidste års Ekko Shortlist Awards, hvor Abu Adnan fra den fynske filmuddannelse 18Frames vandt alle fire priser, den var nomineret i. 

I Aarhus ligger filmuddannelsen Super8, hvis niende årgang har lavet deres førsteårsfilm. De har titlerne Vidnet, Nøcken, Ø og Love Child. Bag de korte titler gemmer sig en gruppe meget forskellige film, der byder på både overnaturligt gys og forskruet kærlighed. 

De fire film kan ses eksklusivt på Ekkos hjemmeside fra mandag den 15. oktober kl. 11 og to uger frem. 

Badetøj og jagtgevær
Det starter inciterende i Nikolaj Bach Wolthers Vidnet, hvor en kvinde iført badetøj går gennem et sommerhus med et jagtgevær over skulderen. 

Som vi ved fra Anton Tjekhov, skal et våben introduceres i første akt og affyres i sidste akt. Det bliver det også i Vidnet, men rigtig meget når at ske imellem, når tre pars årlige tur i sommerhuset bliver ubehageligt. 

Der skrues endnu mere op for uhyggen i Nikolai G.H. Johansens sort-hvide gyser Nøcken, hvor en ung kvinde i den mørke middelalder går gennem en skov og møder titlens skræmmende væsen. 

Det starter en forbandelse, der både rammer kvinden og hendes mand, der også kæmper med egne indre dæmoner. 

Den svære kærlighed
Så går det mere roligt for sig i Ludvig Christian Næsted Poulsens Ø, hvor en ældre mand – spillet af Preben Christensen – er på jagt efter sin ungdoms kærlighed. 

Endelig handler det også om kærlighed i Josefine Bondes Love Child, men det er bestemt ikke på den romantiske måde. 

Filmen handler nemlig om forholdet mellem en far og hans datter, som han tager billeder af iført et stort skrud og en tændt cigaret. 

Modsat de tre andre film, som varer omkring en halv time, er spilletiden for Love Child kun knap otte minutter. Men på de få minutter når filmen at berøre væsentlige emner som børns identitet, og hvad det vil sige at være forælder.

Kommentarer

Super8

Alternativ filmuddannelse i Aarhus.

Årgang 9 går på uddannelsen 2018-20.

Se førsteårsfilmene hos Ekko.

© Filmmagasinet Ekko