Nyhed
06. maj 2009 | 17:51

Mia Farrow sultestrejker for Darfur

Skuespilleren sultestrejker på tiende dag for at skabe opmærksomhed omkring flygtningene i Darfur.

Af Line Bitsch Herdel

Den 64-årige skuespiller og Unicef-ambassadør, Mia Farrow, er gået i sultestrejke. Hun mener, at det sudanesiske styre har sat tusindvis af liv på spil ved at nægte hjælpeorganisationer adgang til flygtningelejrene i Darfur.

FN skønner at hjælpeorganisationernes fravær kan få fatale konsekvenser for 4,7 millioner mennesker i Darfur.

På sin blog skriver Farrow: ”Jeg har brug for mindre søvn nu. Sulten og hovedpinen er forsvundet, jeg er klar i hovedet og en smule emotionel.”

Pres på Obama
Mia Farrows håb er, at sultestrejken vil skabe opmærksomhed nok til at den amerikanske præsident, Barack Obama, og andre internationale ledere vil bruge deres indflydelse til at lægge pres på regering i det borgerkrigsramte Sudan. Målet er at skabe en troværdig fredsproces, som kan sætte en stopper for befolkningens lidelser i Darfur.

På femte dagen lagde Farrow en video på YouTube.com. Med sit barnebarn på skødet fortæller hun om, hvordan hun har det:

"Der kommer en læge og kigger til mig. Men jeg tænkte på, at folk i Darfur ikke kan få lægehjælp, fordi Læger uden grænser er blevet bortvist. Vandpumperne går i stykker, fordi Oxfam (international hjælpeorganisation, red.) ikke længere er der til at holde dem ved lige."

Skal vare i 21 dage
Det er planen, at Farrows sultestrejke skal vare 21 dage, men hun håber, at nogen vil videreføre den.

”Jeg beder til, at en anden vil tage over i mit sted, og derefter en anden og en anden – indtil der kommer fred og retfærdighed i Darfur,” siger skuespilleren.

Mia Farrow brød igennem i Roman Polanskis Rosemary’s Baby fra 1968. Skuespillerinden er desuden kendt for sit mangeårige parløb med instruktøren Woody Allen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko