Sexisme på TV 2
22. mar. 2021 | 15:53

Michael Dyrby tavs om sin fortid på TV 2

Foto | Berlingske Media
”Michael Dyrby har som chefredaktør på B.T. en mening om alt mellem himmel og jord – undtagen lige denne sag,” stod der i Ekkos leder om #MeToo-sagen på TV 2.

Chefredaktør på B.T. nægter at svare på spørgsmål om sin fortid på TV 2, selv om han stod i spidsen for stationen i årene med #MeToo-sager.

Af Nicki Bruun

Chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, har den seneste tid været i flyverskjul og afvist at stille op til interview efter afsløring af en #MeToo-sag på avisen.

Otte tidligere studentermedhjælpere fortalte i efteråret avisens ledelse, at de havde oplevet grænseoverskridende adfærd fra en redaktør.

Mens de i dag alle er fyret – ifølge B.T. ikke på grund af den sag, men fordi de er erstattet af robotter – slap den pågældende redaktør med en påtale og er stadig ansat.

Det afslørede fagbladet Journalisten den 10. marts.

Michael Dyrby er tidligere nyhedsdirektør på TV 2 og var en af hovedkræfterne bag lanceringen af TV 2 News i 2006. Men der var ingen nåde, da han i går søndag medvirkede i kanalens medieprogram Presselogen, hvor landets førende mediechefer hver uge diskuterer aktuelle emner.

Her gik Anne Mette Svane fra Politiken – der selv døjer med usundt arbejdsmiljø ifølge ny rapport – hårdt til Michael Dyrby.

”Du var en del af den øverste nyhedsledelse på TV 2 fra 2002 til 2015. TV 2 har startet hele #MeToo-sagen i forhold til mange års sexisme og magtmisbrug, der har fundet sted. Så jeg kunne godt tænke mig at høre dig om tre spørgsmål: Var du selv en del af problemet? Er der noget, du fortryder? Og har du misbrugt din magt over for kvinder på TV 2?” spurgte Anne Mette Svane i programmet.

”Jeg synes ikke stedet er her, hvor jeg skal sidde og involvere mig selv i de spørgsmål,” svarede Michael Dyrby.

”Jeg er blevet inviteret til at diskutere den sag, der har været på B.T.,” fortsatte han og afviste, at B.T. i dag har problemer med sexisme.

”Vi er kede af, at den sag er opstået, og selvfølgelig er der kulturproblemer på B.T., men det er ikke sexismeproblemer i stort omfang.”

En mening om alt undtagen #MeToo
I det aktuelle Ekko #87 har vi skrevet en leder – som også kan læses på hjemmesiden – hvor Michael Dyrby nævnes i forbindelse med sagerne omkring Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbos afskedigelse på TV 2.

Dyrby forlod i 2015 sin stilling på TV 2, da der i forbindelse med en affære begyndte at florere billeder af kompromitterende karakter af ham.

”Deres kammesjuk Michael Dyrby kan prise sig lykkelig for, at han allerede for fem år siden opsagde sin stilling efter en sexskandale. I dag har han som chefredaktør på B.T. en mening om alt mellem himmel og jord – undtagen lige denne sag,” står der i magasinet, der kom på gaden i februar.

Det er altså stadig tilfældet, men i Presselogen satte chefredaktøren lidt flere ord på den nye sag på B.T.

Dog ikke mange, for hans hovedpointe var, at det er nødvendigt at håndtere personalesager internt.

”I personalesager af den her karakter er der en masse oplysninger, der bliver givet i fortrolighed. Og der er ikke ret mange, der har det fulde billede over, hvad der rent faktisk er sket, og hvilke oplysninger der er givet. Derfor kan og vil jeg ikke gå særligt meget ind i personalesager,” sagde Dyrby i TV 2-programmet.

Her gav han udtryk for, at sagen er blevet behandlet, selv om man kan være uenig i udfaldet.

”Der må man acceptere, at det er ledelsen, der udstikker sanktioner. Og på grundlag af alle de oplysninger, der lå, som ledelsen, HR og tillidsfolkene ligger inde med, så var det her en proportional sanktion, der blev givet. Så sagen er blevet håndteret. Er den blevet håndteret godt? Det kan man jo godt diskutere, når der er nogen, der efterfølgende ikke føler sig hørt. Og det må vi tage ved lære af.”

Kommentarer

Ekko #87

Leder om #MeToo-sager i mediebranchen i Ekko #87.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

© Filmmagasinet Ekko