Nyhed
23. feb. 2021 | 10:06 - Opdateret 26. feb. 2021 | 10:26

Politiken trækker sig fra #MeToo-dokumentar

Foto | Henrik Sendelbach
Avisen Politiken har tidligere samarbejdet med produktionsselskabet Impact TV om en dokumentarserie, men de kan ikke finde fælles fodslag om #MeToo-dokumentar.

Politiken har afbrudt samarbejdet med Impact TV om afdækning af sexisme og magtmisbrug på TV 2. Nu leder tv-selskabet efter en ny mediepartner.

Af Claus Christensen

Først fik TV 2 kolde fødder, og nu er det Politiken, som trækker sig.

Dokumentaren om sexisme og magtmisbrug på TV 2 og andre medier blev sat i søen, efter at seks kvindelige ansatte på TV 2 skrev en støtteerklæring til Sofie Linde, som havde afsløret en tv-kanon i at kræve et blowjob til en julefrokost på DR.

Men TV 2-ledelsen stoppede dokumentaren, da man undervejs fandt ud af, at stationen ikke kunne lave en kritisk film om sig selv. Til gengæld håbede man, at andre ville føre arbejdet videre.

Det blev Politiken og Impact TV, som fik opgaven.

TV 2’s ledelse stillede først i udsigt, at man ville udlevere det materiale, man havde nået at lave. Men siden meddelte nyhedschef Jacob Kwon, at det af juridiske og etiske grunde ikke kunne lade sig gøre.

Ville starte forfra
Politiken og selskabet arbejdede sammen om De misbrugte filmbørn – om to filminstruktørers overgreb på unge i 70’erne – og det var nu det samarbejde, som skulle bruges til at løfte endnu en #MeToo-afdækning.

Men Politikens chefredaktør, Christian Jensen, fortæller nu, at avisen og Impact TV ikke har kunnet nå til enighed.

”For Politiken har det været afgørende, at vi skulle starte forfra på historien og researchen. Det har desværre ikke været muligt at finde et fælles udgangspunkt for dette arbejde, og derfor ønsker vi nu Impact TV alt det bedste med det arbejde,” udtaler Christian Jensen til Politiken.

Thomas Heurlin, direktør i Impact TV, er ked af, at Politiken springer fra.

”Men vi fortsætter arbejdet med projektet med en ny mediepartner. Vi glæder os til at gøre dokumentaren tilgængelig for offentligheden, når tid er,” siger han til Politiken.

Protest fra Jes Dorph
Tv-værterne Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardboe blev fyret efter TV 2’s interne undersøgelse.

Mens Gaardboe accepterede fyringen, følte Jes Dorph sig uretfærdigt behandlet og gik til Politiken, der lavede et stort interview med ham.

En af dem, der har anmeldt Jes Dorph i TV 2-undersøgelsen, skal være blevet interviewet til dokumentaren. Om uenigheden skyldes denne kilde, vides ikke.

61-årige Jes Dorph-Petersen har indberettet advokatfirmaet Norrbom Vinding, der stod for den interne #MeToo-undersøgelse på TV 2, til advokatnævnet og Datatilsynet for ”lemfældig bevisvurdering”.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko