Arrangement
12. sep. 2013 | 13:15

Mød duoen bag Shortlist-hit

Foto | Tore Hallas
Marie Grathø Sørensen (tv.) og Eini Carina Grønvold danner et slagkraftigt makkerpar, der har skabt den prisbelønnede, magisk-realistiske kortfilm Daimi.

I uge 37 fokuserer Gentoftegade Bibliotek på kortfilm. Torsdag 12. september kan man møde duoen bag succesen Daimi på biblioteket i samtale med Ekkos chefredaktør.

Af Jeppe Mørch

Marie Grathø Sørensen og Eini Carina Grønvold er dansk films nye dynamiske kvindeduo.

Begge er uddannede fra den selvbestaltede filmskole Super16, hvor de fandt sammen om et fælles filmsprog, der søger i en stor bue uden om stereotypiske forståelser af femininitet.

I samarbejdet er Marie Grathø Sørensen instruktøren, mens Eini Carina Grønvold står for at skrive manuskripterne. Sådan var rollefordelingen også, da de skulle lave den forunderlige Daimi.

Daimi handler om en lille pige, der er isoleret i en lejlighed med sin kælegris. Filmen er et barskt, men poetisk portræt af barnlig sensitivitet og voldsomhed.

Filmen vandt hele tre priser på Odense Internationale Film Festival 2012, og den ligger pt. på en fornem niendeplads på All Time Shortlist, der rummer alle de 73 film, der hidtil har været præsenteret for Ekkos læsere.

Arrangement i dag
I dag, torsdag 12. september kl. 16.50, vil der være mulighed for at møde kvinderne bag filmen til et arrangement på Gentoftegade Bibliotek.

Her vil Daimi blive vist på et stort lærred, og Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, vil lave en Q&A med duoen om filmens tilblivelse og de unge filmtalenters syn på dansk film.

Arrangementet byder også på klip fra duoens nyeste film, det lesbiske cheerleader-vampyr-trekantsdrama, Lækre til vi dør.

Det er gratis at deltage i arrangementet og tilmelding er ikke nødvendig.

Fokus på kortfilm
Gentoftegade Bibliotek sætter fra mandag 9. til lørdag 14. september fokus på korte fiktions- og dokumentarfilm.

Ekko har siden midten af april sat kortfilm på dagsordenen gennem Ekko Shortlist. Det er dette initiativ, der danner baggrund for bibliotekets temauge.

På Shortlist præsenteres hver uge en top 10 over de bedste kortfilm, udvalgt af Ekkos hjemmesides brugere.

Desuden kan man på hjemmesiden se et øjebliksbillede over filmenes styrkeforhold på Her & nu-listen, mens All Time-listen tilbyder et overblik over, hvordan det er gået alle filmene i løbet af året.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko