Nyhed
25. maj 2018 | 14:51

Morgan Freeman beskyldes for chikane

Foto | Merie Weismiller Wallace
Morgan Freeman vandt en Oscar for rollen som boksetræner i Million Dollar Baby fra 2004. Nu slås skuespilleren med en række beskyldninger om chikane og upassende opførsel.

Den populære skuespiller bliver anklaget for at have befamlet og være kommet med upassende kommentarer til både kolleger og journalister.

Af Nicki Bruun

Morgan Freeman har med glansroller i film som En verden udenfor, Million Dollar Baby og Driving Miss Daisy skabt sig et ry som en af Hollywoods mest sympatiske, alfaderlige mænd.

Men nu er der kommet alvorlige ridser i den snart 81-årige skuespillers omdømme.

I en stor artikel skriver nyhedsmediet CNN, at otte personer anklager Morgan Freeman for adskillige tilfælde af sexchikane og uanstændig opførsel. Imens fortæller otte andre CNN, at de har været vidner til Freemans opførsel.

Beskyldningerne går på, at den amerikanske skuespiller i en række tilfælde skulle have befamlet kvinder og kommet med upassende bemærkninger.

Blandt andet siger en kvinde, der arbejdede på optagelserne af Now You See Me fra 2012, at Freeman kom med uønskede kommentarer til hende og hendes kvindelige kollega, når de havde tøj på, som man kunne se deres former i.

En af kvinderne bag CNN’s artikel, Chloe Melas, har efter eget udsagn selv oplevet upassende adfærd i form af kommentarer fra Morgan Freemans side, da hun i 2017 interviewede ham i forbindelse med krimikomedien Going in Style. En anden journalist ved navn Tyra Martin fortæller CNN, at hun har haft samme oplevelse med Freeman. Resten af kilderne i artiklen optræder ikke ved navns nævnelse.

I artiklen fremgår det desuden, at der på Morgan Freemans produktionsselskab, Revelations Entertainment, har været en omgangstone, hvor kvinderne ofte følte sig utilpas, når de blev talt til og set på af Freeman.

Ifølge anonyme kilder kunne skuespilleren finde på at stirre på dem og komme med kommentarer, hvis de havde en kjole eller nederdel på.

Partnere trækker sig
Morgan Freemans talsmand vendte ikke tilbage på flere henvendelser fra CNN. Men efter artiklen blev udgivet, er der hurtigt blevet udsendt en pressemeddelelse på skuespillerens vegne.

”Enhver, som kender mig eller har arbejdet med mig, ved, at jeg aldrig bevidst ville fornærme eller med vilje få nogen til at få det dårligt. Jeg undskylder over for alle, der har følt sig ilde til mode eller ikke er blevet respekteret – det var aldrig min hensigt,” lyder den korte pressemeddelelse.

Anklagerne mod Morgan Freeman har allerede fået konsekvenser for skuespilleren, der har mistet sit arbejde som reklamemand for kreditkortfirmaet Visa og den canadiske transportvirksomhed TransLink.

Også det amerikanske skuespillerforbund Screen Actors Guild, der i januar uddelte sin største hæder, Lifetime Achievement Award, til skuespilleren, har fået alvorlige betænkeligheder.

”Disse overbevisende og forfærdelige beskyldninger går stik imod alt, vi gør for at sikre et trygt arbejdsmiljø i branchen. Enhver anklaget person har krav på en fair rettergang, men vi starter med at tro på de modige mennesker, som er trådt frem med chikane-beskyldninger,” skriver Screen Actors Guild i en pressemeddelelse, som fortsætter:

”Da hr. Freeman for nylig modtog en af forbundets største priser for sit arbejde, gennemgår vi nu, hvilke korrektioner der kunne være berettiget.”

Morgan Freeman har fem film i forskellige stadier af produktionsfasen. Det vides endnu ikke, hvad anklagerne mod ham kommer til at betyde for projekterne.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko