Nyhed
25. juni 2021 | 13:26

Nødråb fra kriseramte biografer

Foto | Rolf Konow
Bille Augusts film om Karen Blixen (Birthe Neumann), Pagten, får seks stjerner i det nye Ekko, men biograferne frygter, at publikum vil gå forgæves til visninger på grund af corona-restriktioner.

”Fjern alle restriktioner,” lyder det fra Danske Biografer og filmudlejerne, som har svært ved at forstå, at folk kan råbe i Parken og boltre sig på barer, men ikke må sidde skulder ved skulder i biografen.

Af Claus Christensen

Mens landets største biografkæde, Nordisk Film, har forsøgt at sprede et optimistisk budskab, er det efterhånden indlysende for enhver, at publikum ikke i stor stil er vendt tilbage i biografen efter genåbningen af samfundet.

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens Marco Effekten har præsteret langt dårligere end forgængerne, men generelt har billetsalget været skuffende.

Det tegner til en hård sommer. Og nu er situationen så desperat, at Danske Biografer og Foreningen af Filmudlejere i Danmark har udsendt en usædvanlig pressemeddelelse, hvor de kommer med en bøn til politikerne.

”Vi forstår ikke, at vores politikere tilsyneladende tror, at det er mindre farligt at stå tæt, med alkohol i blodet, kramme og råbe i Parken eller på landets barer, end at sidde stille i velventilerede rum med hovedet i samme retning, uden en promille, og kigge op på et biograflærred,” skriver formand for filmudlejerne, Mads Nedergaard, og direktør i Danske Biografer, Lars Werge, i en fælles pressemeddelelse.

”Vi må samles 25.000 i Parken og arealkrav på restauranter ophæves 1. juli. Men for biograferne er planen at opretholde arealkrav samt krav om coronapas helt frem til 1. september,” lyder det videre.

Negativ signalværdi
Arealkravet betyder, at kun halvdelen af biografsæderne må sælges. Og det bliver et problem, skriver biografer og distributører, for store titler som Ternet Ninja 2, Pagten og Fast & Furious 9 – sidstnævnte har lige fået premiere.

Men Nedergaard og Werge hæfter sig også ved den negative signalværdi, som restriktionerne sender.

”Myndighederne anser det åbenbart for mere sundhedsfarligt at gå i biografen end at gå på restaurant eller til fodbold!” lyder det i pressemeddelelsen, som munder ud i en bøn:

”I lyset af den positive udvikling i pandemien har en hårdt presset biografbranche derfor en bøn til regeringen og politikerne: Fjern alle restriktioner i biograferne og gerne nu, så vi ikke skal straffes med restriktioner, som barer, restauranter og fodboldkampe slipper for!”

Trailer: Pagten

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko