Nyhed
04. okt. 2019 | 11:30 - Opdateret 09. okt. 2019 | 09:31

Nordisk Film ombygger til luksusbiografer

Foto | Nordisk Film
Falkoner er en af tre biografer, som Nordisk Film udstyrer med luksuriøse stole, hvor man kan nyde filmen liggende.

Tre store biografer i København er ved at blive ombygget til luksusbiografer med liggesæder. Det bliver dyrere for biografgængerne.

Af Frederik Hoff

Nu bliver det muligt at smide benene op og ryggen tilbage i tre af Nordisk Films biografer i København.

Siden sidste år har Nordisk Film kørt et forsøg i Imperial-biografen, hvor en enkelt række sæder er blevet udstyret med de luksuriøse recliner-stole, der har en fodskammel og kan vippes tilbage.

Eksperimentet har været en succes, og Nordisk Film har besluttet at ombygge tre biografer i København til luksusbiografer.

”Vi kan se gennem de tests, vi har lavet med recliners, at det øger gæsteoplevelsen markant, når man sidder godt, selv om det selvfølgelig ikke er det eneste, der skal til,” siger Casper Bonavent, der er administrerende direktør for Nordisk Film Biografer Danmark.

Falkoner-biografen på Frederiksberg er allerede blevet ombygget, Field’s i Ørestaden færdiggøres i denne uge, og biografen i Lyngby forventes at stå klar i begyndelsen af 2020.

Prisstigning og rabatordninger
Big Bio Herlev var herhjemme pioneren inden for luksusbiografer. Den blev bygget i 2015, og tre år senere fulgte MovieHouse i Hellerup.

Nordisk Film vil efter ombygningen have næsten 2.000 recliner-stole i København fordelt på 400 i Falkoner, 700 i Field’s og 870 i Lyngby.

”Det giver færre pladser, men vores samlede belægningsprocent stiger,” siger Casper Bonavent.

Prisforskellen i Nordisk Film mellem en luksusbiograf og en almindelig biograf er kun fem kroner for en billet. Til gengæld har Nordisk Film hævet prisen for en almindelig billet. I slutningen af 2018 steg den til 105 kroner, og senest har den fået et lille ryk mere til 110 kroner. 

I forvejen er biografpriserne siden 1990 steget betydeligt mere end den generelle prisudvikling i samfundet. I marts oplyste Danmarks Statistik, at en almindelig biografbillet på 90 kroner i 2017 skulle have kostet 58 kroner, hvis det havde fulgt prisudviklingen.

Casper Bonavent understreger dog, at billetprisen er billigere for medlemmer af ordningen BioPlus, ligesom der er reducerede priser for børn og ældre.

”Derudover har vi introduceret billigere priser for børn samt en seniorrabat, der gælder fra mandag til fredag,” siger direktøren.

Uvis skæbne for Palads
De tre nye luksusbiografer efterlader Dagmar og Palads som de eneste af Nordisk Films københavnske biografer, der ikke tilbyder luksussæder.

Casper Bonavent vil ikke udelukke, at der kan komme flere luksusbiografer.

”Nu tager vi nogle enkelte ad gangen. Det er en dyr proces, så det er ikke noget, vi bare lige kan gøre.”

For to år siden kom det frem, at den mere end 100 år gamle Palads-biograf måske skal rives ned eller i hvert fald ophøre med at være biograf. Siden har biografens skæbne været uvis.

”Vi kigger på mulighederne for vores Palads-biograf, men jeg kan ikke komme ind på, hvad det er, vi gerne vil lave,” siger Casper Bonavent.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko