Nyhed
25. aug. 2014 | 20:41 - Opdateret 25. aug. 2014 | 21:44

Nu kommer den frække Nymphomaniac!

Foto | Christian Geisnæs
De seksuelle udskejelser tager til i  Lars von Triers ucensurerede version af Nymphomaniac.

10. september kan danskerne endelig se Lars von Triers halvanden time længere version af Nymphomaniac, som efter sigende er frækkere og mere dyster.

Af Martin Faurholt og Claus Christensen

Stor var overraskelsen, da Ekko kunne afsløre, at Lars von Trier slet ikke kunne stå inde for den ”korte” version af Nymphomaniac, der ville få verdenspremiere i december 2013.

”Den er imod hans vilje, men han accepterer den,” sagde hans faste kompagnon, Peter Aalbæk Jensen kryptisk, mens Trier holdt sit tavshedsløfte.

Der gik hurtigt rygter om, at Triers version, der er halvanden time længere, ikke bare er langt mere pornografisk, men også tegner et mere kynisk billede af hovedpersonen Joe (Charlotte Gainsbourg). I filmen fortæller Joe sin seksuelle livshistorie til eneboeren og jomfruen Seligman (Stellan Skarsgård).

Nu kan Triers danske fans endelig få syn for savn. 10. september er der i Imperial, København, gallapremiere på Nymphomaniac Director’s Cut, som varer fem en halv time.

Hvis man ikke er så heldig at få billet til åbningen, vil man kunne se storfilmen i dagene efter – i København, men også i Odense, Aarhus og Aalborg.

Det sker umiddelbart efter, at filmen får verdenspremiere på Venedig Internationale Film Festival mandag den 1. september.

Første del af Triers udgave blev dog allerede vist på Berlinalen i februar, men den store forskel mellem de to udgaver skulle være anden del. Derfor er det først nu, at man for alvor kan sammenligne de to versioner.

Den censurerede udgave fik fremragende anmeldelser og blev af Ekko udråbt til årets danske film i 2013. Men den solgte kun 50.046 billetter, hvilket var noget skuffende i betragtning af den enorme hype. Forvirringen om de forskellige dele og versioner har næppe hjulpet filmen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko