Nyhed
22. juni 2021 | 12:25

Ny bestyrelsesformand på filmhøjskole

Foto | uoplyst
Jørgen Ramskov er som tidligere chef på Radio24syv og nuværende direktør for Producentforeningen en af de store aktører i den danske mediebranche. Nu bliver han bestyrelsesformand for European Film College.

Brancheprofilen Jørgen Ramskov overtager posten på European Film College fra Ole Christian Madsen, der trækker sig med henvisning til en arbejdsmæssigt intens periode den kommende tid.

Af Nicki Bruun

Der har det sidste halve år været stor ballade på European Film College, hvor forstander Ellen Riis endte med at trække sig efter kritik af hendes håndtering af sager om krænkelser og magtmisbrug.

Bestyrelsen med instruktør Ole Christian Madsen som formand bakkede fra start op om forstanderen. Medlemmerne mente, at der var blevet handlet resolut og konkret, men flere tidligere elever og ansatte på filmhøjskolen har i Ekko også kritiseret bestyrelsens håndtering.

Nu trækker Ole Christian Madsen sig fra posten som bestyrelsesformand og overlader stillingen til en stor branchekanon: Jørgen Ramskov, tidligere chef på Radio24syv og nuværende direktør i Producentforeningen.

Han stillede op til skolekredsens årsmøde uden selv at være til stede og blev efterfølgende valgt som bestyrelsesformand.

”Den Europæiske Filmhøjskole har stor betydning for talentudviklingen i den danske branche – og er samtidigt en fantastisk højskole, så jeg er stolt over at blive valgt som formand,” udtaler Jørgen Ramskov i en pressemeddelelse.

”Skolen har været igennem en turbulent periode, men bestyrelsen har fået skabt et solidt grundlag for at komme videre. Skolen har et sæt klare retningslinjer og et stærkt fokus på at sikre et trygt og sikkert miljø.”

”Jeg glæder mig til samarbejdet med bestyrelsen, den nye forstander, personalet og i særlig grad skolens elever, så højskolen fortsat kan være et fantastisk sted for filminteresserede unge.”

I sikre hænder
Ole Christian Madsen fratræder som formand, fordi han ”ser frem mod en arbejdsmæssigt meget intens periode i både Danmark og udlandet”, lyder det i pressemeddelelsen udsendt af European Film College.

Men instruktøren vil fortsat sidde i den syv mand store bestyrelse, der også tæller Danske Filminstruktørers forkvinde Christina Rosendahl og producenten Mette Hoffman Meyer.

”I det sidste års tid har bestyrelsen arbejdet stenhårdt på at udvikle og implementere nye regler og kodeks for adfærd på skolen. Det er et arbejde, jeg er stolt over at have medvirket til,” udtaler Ole Christian Madsen.

”Da vi tidligere på året mistede vores forstander, krævede det endnu en stor indsats af bestyrelsen at styre skolen igennem krisen. EFC er nu på ret kurs, og der kommer en ny forstander lige om lidt. Jeg står samtidig over for nogle professionelle udfordringer i mit arbejdsliv, hvor jeg ikke mere vil kunne varetage mit hverv som frivillig og ulønnet bestyrelsesformand for European Film College,” fortsætter instruktøren i pressemeddelelsen.

”Derfor træder jeg tilbage og overlader trygt ansvaret til Jørgen Ramskov, som jeg er meget glad for har indvilliget i at påtage sig opgaven. Med ham vil skolen være i sikre hænder.”

European Film College ledes i skrivende stund af den konstituerede forstander Klaus Hansen, som dog fratræder stillingen i dag 22. juni. Han skulle oprindelig have fratrådt i sidste uge, men nu er banen kridtet op til hans afgang, så han kan vende tilbage til jobbet som direktør for den regionale fond FilmFyn.

Indtil en ny forstander tiltræder, vil den midlertidige viceforstander, Simon Weil, være konstitueret som forstander. European Film College oplyser i pressemeddelelsen, at man forventer, at en ny forstander vil tiltræde den 1. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko