Nyhed
24. nov. 2015 | 10:28

Tarantino-dokumentar på vej

Foto | Miramax
Quentin Tarantino debuterede i 1992 med Reservoir Dogs. Nu får instruktøren en dokumentar om sine første 21 år som filmskaber med 21 Years: Quentin Tarantino.

Dokumentar om Quentin Tarantino vil afdække de første 21 år af den kontroversielle auteurs karriere og indeholde interviews med hans hof-skuespillere.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Siden 1990’erne har Quentin Tarantino været en af de vigtigste amerikanske filminstruktører.

Alligevel bliver Pulp Fiction-instruktøren først nu genstand for et autoriseret portræt med Tara Woods kommende dokumentar 21 Years: Quentin Tarantino.

Ifølge The Guardian og Indiewire kommer filmen til at indeholde interviews med nogle af Tarantinos hof-skuespillere, heriblandt Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Diane Kruger og Michael Madsen.

21 Years: Quentin Tarantino bliver til som en slags pendant til Tara Woods tidligere 21 Years: Richard Linklater om instruktøren, der blandt andet har lavet Boyhood. Begge film har som udgangspunkt, at de første 21 år er definerende for en instruktørs kunstneriske karriere.

Revolutionerede instruktør
I forbindelse med nyheden om 21 Years: Quentin Tarantino har Tara Wood udtalt sig om den kontroversielle instruktør.

”Quentin er vor tids mest revolutionerende og særegne instruktør,” udtaler Tara Wood. 

”Der mangler ikke historier fra hans samarbejdspartnere om, hvad det kræver for at omsætte hans idéer til det store lærred. Det har været en oplysende proces både personligt og professionelt,” siger Wood om sit arbejde med filmen, der forventes at få premiere næste år.

For tiden er Quentin Tarantino aktuel på flere fronter.

Senest har store dele af det amerikanske politi opfordret til at boykotte instruktøren, efter at han udtalte sig kritisk om politivold.

Desuden har Tarantinos nyeste western The Hateful Eight premiere i USA til jul og kommer til Danmark 7. januar 2016.

Trailer: The Hateful Eight

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko